Help mee zoeken naar De Beste Groentekok van Nederland!

De Belg Frank Fol roept het al jaren: we moeten meer groenten eten. Ook in restaurants! En daarom heeft hij een wedstrijd uitgeroepen, om uit te maken welke het Beste Benelux Groenterestaurant is. Vorig jaar werd deze gewonnen door De Culinaire Werkplaats. En samen vragen ze nu je aandacht voor de editie 2011. En niet alleen de beste groentenkok wint een prijs, ook jij als restaurantbezoeker kan iets winnen.

Als jij het belangrijk vindt dat we meer groenten, en minder vlees/vis, gaan eten, en dat ook restaurants daar aan mee  moeten doen, doe dan mee. Je kunt o.a. deelnemende restaurant nomineren die het volgens jou erg goed doen. 

Wat kan jij doen?
Jij kunt als restaurantgast meerdere dingen doen:
- een restaurant dat je het goed vindt doen op het gebied van groenten attenderen op de wedstrijd en aansporen als deelnemer aan de wedstrijd  eet meer groenten 2011 voor restaurants in te schrijven.
- meedoen met de wedstrijd voor bloggers, door recensies te schrijven over de groentebereidingen van de deelnemende restaurants;
En als je kinderen hebt; laat dan ook weten waar zij in het kindermenu lekkere groenten kunnen eten. Tot 21 maart kunnen restaurants zich inschrijven om mee te dingen naar de prijs Beste groentekok.

Winnaar Eet meer Groenten 2010
In 2010 werd de tweede winnaar Eet meer groenten uitgeroepen. Dat waren het ontwerpersduo Marjolein Wintjes en Eric Meursing met hun restaurant De Culinaire Werkplaats. Ik heb er gegeten en het is terecht dat zij als eerste deze prijs wonnen. Wat zij maken van groenten… Ze mogen hun prijs niet verdedigen, dus in 2011 komt er zeker een andere winnaar. En die wordt niet alleen door een vakjury bepaald, maar ook jij hebt een stem!

Hoe gaat het verder?
Onder andere op basis van de tot 21 maart ingestuurde recensies selecteert de vakjury 8 restaurants in de Benelux. Dus jouw ervaringen tellen mee. Op 3 mei 2011 worden de 8 genomineerde restaurants bekend gemaakt. Maar ook na 21 maart kan je tot 21 september 2011 jouw recensies over de ingeschreven restaurants doorgeven. De leukste en eerlijkste bloggers krijgen een prijs.

De winnende restaurants worden bekendgemaakt op een nog nader te bepalen datum in oktober 2011.

Lees ook:Dining with the Stars, editie 6
Lees ook:Nú reserveren voor de restaurantweek 2008
Lees ook:33 Michelin-restaurants in nieuwe restaurantweek 2009
Lees ook:Vegetarische restaurantweek
Lees ook:vader en zoon hebben beste café van Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>