Ontbijten met chocola is goed voor de lijn

En heb je lekker ontbeten? Toch wel een boterham met chocopasta he? Want uit nieuw onderzoek is gebleken dat je je lichaamsgewicht beter onder controle kunt houden als je je dag begint met chocolade en vlees. Hoe dit zo werkt? 

Hoe zwaarder je ontbijt, in termen van calorieën, hoe minder trek je de rest van de dag hebt, en dus hoe minder je dan eet. En daardoor val je af.
Onderzoekster Daniela Jakubowicz van de Virginia Commonwealth University en het Hospital de Clinicas Caracas in Venezuela liet twee groepen vrouwen verschillend ontbijten. De ene groep kreeg twee maanden lang een 'stevig' ontbijt dat veel calorieën (en ik denk niet dat dat dit broodje was), en de andere groep kreeg een klassieker lichter ontbijt.
En wat bleek? De eerste groep verloor 5x meer gewicht dan de tweede groep. De onderzoekster concludeerde daarop "We moeten op zoek naar een dieet dat het hongergevoel onder controle houdt". Een stevig ontbijtje in de ochtend, vol koolhydraten, mager vlees en chocolade, zou dan wonderen kunnen doen voor de lijn.

bron: Vilt, plaatje: chocofruit

Lees ook:Vulcano: Minder calorierijke chocolade
Lees ook:Twintig procent jongeren bekend met overeten
Lees ook:De saladeproef
Lees ook:Kinderen eten meer groenten met creatieve naam
Lees ook:Langer goed zien door groenten en fruit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>