Ober, er zwemt een kwal door mijn soep!

obererzwemteenkwaldoormijnsoepHet is een nieuwsgierigmakende titel, Ober! Er zwemt een kwal door mijn soep!. Is het echt een ongelukje of zijn er echt mensen die kwallensoep eten? Dat ga ik je niet verklappen, maar het boekje laat wel zien dat er volken op aarde zijn die kwallen eten. Je kunt zelfs kwallen in Nederland krijgen, als je dat wilt. En zo vertelt dit boek wat mensen over de hele wereld voor rare dingen eten. Nouja, raar, misschien vinden zij onze stamppotten wel erg raar. Het is maar net wat je gewend bent, of niet?

Want wat is nu eigenlijk vreemd? Afhankelijk van waar je wieg heeft gestaan, heb je bepaald eten leren eten en leren waarderen. Kakkerlakken, wormen en andere insecten, cavia’s en honden, maar ook eten dat stinkt eten sommige mensen met veel plezier op! 

Hier in Nederland kennen we de uitdrukking Wat de boer niet kent, vreet ie niet. Daarmee wordt bedoeld dat mensen niet zo snel iets zullen eten dat ze niet kennen. Jouw overgrootopa zal vast heel raar opgekeken hebben van een bord spaghetti, dat was in die tijd in Nederland helemaal bekend. Wat een gekke slierten zal hij dan vast gedacht hebben. En zo is het eigenlijk ook met al die andere dingen die mensen in andere landen eten. Ook dingen waarover je niet zou peinzen om zelf eens te proberen, een paar voorbeelden heb ik al genoemd. Tot aan mensenvlees aan toe! Ken je de uitdrukking Ik lust je rauw? Dat moet je op sommige plekken maar liever niet zeggen!  is erg

Het boek Ober! Er zwemt een kwal door mijn soep! is erg leerzaam en leuk geschreven. Tussen de teksten door staan nog allerlei anekdotes en weetjes die het verhaal nog leuker maken. En op het einde kan je nog een leuke test doen om te ontdekken hoe avontuurlijk jij bent met je eten: durf je alles in je mond te stoppen, of ben je juist heel erg voorzichtig en eet je alleen wat je kent? 

Ober! Er zwemt een kwal door mijn soep – Bette Westera – De Fontein – isbn – 9789026126666 - Koop dit boek bij BOL.com

Het is nu kinderboekenweek dat als thema Aan Tafel! heeft, en daarom staat koken.blog.nl nu even in het teken van koken met kinderen. Onderaan dit bericht vind je een overzicht van alle boeken die hier besproken zijn.

Lees ook:Voor wie wilt weten wat we eten!
Lees ook:Kinderboekenweek: Aan tafel!
Lees ook:Culinair reiswoordenboek
Lees ook:Apen verdeeld over bananensoep van restaurant
Lees ook:Recept Soep Pistou

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>