Voor wie wilt weten wat we eten!

En op deze laatste dag van de kinder(kook)boekenweek ga ik in op wat misschien nog wel veeeel belangrijker is dan het koken en eten zelf: weten wat je eet! Want waar komen de gerechten die we eten eigenlijk vandaan? En hoe eten ze in China of in Afrika eigenlijk? En waarom is teveel suiker eigenlijk niet goed voor je? Ik heb nu maar liefst 3 boeken naast me liggen die elk antwoord geven op 1 van deze vragen. 

Graaf Sandwich is een boek over de verhalen achter ons eten. Want sommige gerechten zijn naar een echt persoon genoemd, en wist je dat cola ooit ontstaan is als medicijn? Meer van dit soort verhalen vind je dus in dit boek. Het werd geschreven door Jan Paul Schutten, die ook het kinderboekenweekgeschenk van 2009 schreef!

Ober! Er zwemt een kwal door mijn soep vertelt juist wat de mensen in andere landen eten. Insecten, kwallen, levende vissen en zelfs mensen, worden wel ergens op de wereld gegeten. En dat vinden ze daar net zo gewoon als wij het eten van pannenkoeken vinden! Bette Westera schreef dit leuke boek!

Weet wat je eet! gaat weer ergens anders over. De schrijvers Piet Duizer en Annette Fienig vertellen juist wat er in je eten zit: vet, suiker, zout. Maar ook vertellen ze hoe al het eten van de boer in de supermarkt terecht komt. En ook leggen ze uit hoe het komt dat sommige mensen in de wereld honger hebben en andere te dik zijn, wat smaak is, en nog veel meer!

Graaf Sandwich – Jan Paul Schutten – Nieuw Amsterdam – isbn 9789046805909 – Koop 
Ober! Er zwemt een kwal door mijn soep – Bette Westera –
De Fontein – isbn – 9789026126666 – Koop
Weet wat je eet! – Piet Duizer & Annette Fienieg – Cyclone – isbn 978905878053

Het is nu kinderboekenweek dat als thema Aan Tafel! heeft, en daarom staat koken.blog.nl nu even in het teken van koken met kinderen. Onderaan dit bericht vind je een overzicht van alle boeken die hier besproken zijn.

Lees ook:Ober, er zwemt een kwal door mijn soep!
Lees ook:Kinderboekenweek: Aan tafel!
Lees ook:Graaf Sandwich
Lees ook:Het wordt smullen in de Kinderboekenweek 2009
Lees ook:Reismenu, een blikje in het leven van een culinair journalist

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>