Culinair reiswoordenboek

Dit weekend werd ik verrast met een weekendje Parijs. Het Culinair reiswoordenboek Frans was een van de dingen die ik als eerste inpakte. Hierin geeft de bekende culinair schrijver Onno Kleyn allerlei tips over hoe je je culinair in Frankrijk dient te gedragen. Het was een mooie gelegenheid om het boekje echt goed te bekijken.

 

In het Culinair reiswoordenboek geeft Onno Kleyn allerlei praktische tips. Van hoe de Fransen eten tot hoe je de ober moet roepen. En hoe laat eten de Fransen eigenlijk? En hoe zat het ook al weer met de volgorde van de kaas en het toetje na? Hoe bestel je water zonder bubbels bij het eten, en kunnen je kinderen mee naar het restaurant? En wat voor soort restaurants kennen ze daar in Frankrijk eigenlijk, en wat kun je er verwachten?

Maar het meest handig is toch de lange lijst met culinaire termen die het grootste deel van het Culinair reiswoordenboek inneemt. In het Frans van a point tot a la zingara (respectievelijk medium gebakken vlees tot een gerecht op zigeunerwijze) en in het Nederlands van aal tot zwoerd.

Het Culinair reiswoordenboek is een herdruk van de editie uit 2008. En er is ook een variant voor het Italiaans. Die neem ik hopelijk ook snel een keer in gebruik!

Onno Kleyn – Culinair reiswoordenboek Frans – Van Dishoeck – isbn: 9789047515302
Onno Kleyn – Culinair reiswoordenboek Italiaans – Van Dishoeck – isbn: 9789047515296
— beide boeken te koop via Bruna


Lees ook:Culinaire kalender 2011
Lees ook:Ratjetoe
Lees ook:Lunchen met Onno Kleyn
Lees ook:Leren schrijven over eten en drinken
Lees ook:Recept Kikkererwten met komijn en boter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>