Nee! Dat zijn kruidnoten! (Ja! Nog steeds!)

Vreselijk irritant vind ik het, als producten niet bij hun juiste naam genoemd worden. En in de periode dat Sinterklaas weer in het land is, overkomt dat geregeld de pepernoot. Nee, niet dat kleine dopje speculaas, dat zijn kruidnoten. Pepernoten zijn die grillige en veel lekkerdere noten van taaitaai.
En deze verwarring is ook een doorn in het oog van twee mede-foodbloggers. Zij gingen tot actie over en begonnen vorig jaar de website Nee! Dat zijn kruidnoten!. Die actie was nog niet voldoende, “de Grote Pepernoot- Kruidnoot verwarring waart nog altijd door ons land als een briesende leeuw” om de woorden van het actie-commitee te gebruiken.  
  

www.needatzijnkruidnoten.nl
En daarom bliezen zij de site een nieuw leven in. Lees daar in hoe ze in hun eigen woorden hun strijd en doel uit. Dus doe mee en onderteken hun pamflet, bestel een button, of zegt het voort en plaats ook een banner op je site. Meer info dus op www.needatzijnkruidnoten.nl.

Hier vind je het recept voor pepernoten en hier voor kruidnoten. Maak ze, proef ze en onthoud voor altijd het verschil!

Een overzicht van de lekkerste Sintklaasrecepten op koken.blog vind je hier.

Lees ook:nee! dat zijn kruidnoten
Lees ook:Win je zelfverzonnen Sourcy-smaakje
Lees ook:Recepten Sinterklaas
Lees ook:Recept kruidnoten
Lees ook:Eerste vaatje haring levert 55.000 euro op

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nee! Dat zijn kruidnoten! (Ja! Nog steeds!)

  1. M. Jansen

    Tja de verwarring alom er bestaan ook Bolletje Friese Pepernoten (Fryske Pepernoten). Deze lijken weer op de kruidnoten die in de volksmond pepernoten worden genoemd. Zelfs het Van Dale woordenboek heeft er geen duidelijke omschrijving voor. Maar goed ik snap de consternatie niet helemaal. Okay in de volksmond worden kruidnoten verward met pepernoten. Maar elke producent van kruidnoten heeft het goed op de verpakking staan. Over iets meer dan een week is Sinterklaas weer vertrokken naar Spanje en hebben we de volgende verwarring voor de deur staan: Oh dennenboom of was het nu toch een sparrenboom? De hele consternatie rondom de pepernoot is dan zeker voor een jaar vergeten.

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Een pepernotenrevolutie | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>