Eerste vaatje haring levert 55.000 euro op

haringTraditiegetrouw is ook nu het eerste vaatje haring dat aan land is gebracht in het nieuwe haringseizoen geveild. De restaurantgids IENS heeft het vaatje gekocht voor 55.000 euro. Het geld hiervoor hebben ze met sitebezoekers, proevers en restaurateurs bijeengebracht binnen de actie "Maatje voor een maatje". Hiermee is de vis minder duur betaald dan bijvoorbeeld twee jaar geleden toen het eerste tonnetje nog 75.000 euro opleverde voor het goede doel. Maar nu zijn er twee goede doelen bij gebaat.

Een deel van de opbrengst van de veiling gaat naar een goed doel en dat is dit jaar het Fonds Psychische Gezondheid. De actie van IENS "Maatje voor een maatje" is het andere goede doel. Vrijdag 6 juni wordt het vaatje symbolisch aangeboden aan de Amsterdamse Vriendendiensten tijdens een haringpartij. Amsterdamse Vriendendiensten zet zich in voor mensen die door psychische problemen in een isolement zijn geraakt. Zij zoeken vrijwilligers die met hen op pad willen gaan; maatjes dus.

bron: IENS en Misset Horeca

Lees ook:Eerste vaatje Hollandse Nieuwe levert 66 duizend euro op
Lees ook:De culinaire acties op 3fm serious request
Lees ook:Boete voor te vroege Hollandse Nieuwe
Lees ook:75 Miljoen euro aan kerstpakketten in de prullebak
Lees ook:Eten voor vrouwenrechten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>