Leven op een landgoed

Heb jij je wel eens afgevraagd hoe is het is om op een heus landgoed te leven? Zelf heb ik er een romantisch beeld bij; iedere dag struinen over de paden door de verschillende tuinen, af en toe wat paardrijden (moet ik dan wel nog even leren) en iedere avond verse groenten uit de eigen moestuin. Dat dit niet zo realistisch is in deze tijd, dat lees ik in het salontafelboek Leven op een landgoed. Dit beschrijft het landgoed Mariënwaerdt, dat al eeuwenlang dezelfde omvang en grenzen heeft. En dat is tamelijk uniek in Nederland, omdat veel landgoedbewoners door geldgebrek regelmatig een stuk land hebben moeten verkopen.

Waarom geen van de eigenaren van Mariënwaerdt in Beesd dat niet hebben hoeven doen, lees je na in het boek.  

Leven op een landgoed beschrijft de geschiedenis, er stond ooit een abdij, maar ook de huidige bewoners van Mariënwaerdt. Je kent dit landgoed misschien wel van de fairs die ze twee keer per jaar houden, of de jams en chutneys die je in sommige winkels tegen kunt komen. Het landgoed is een heerlijkheid, hetgeen betekent dat vroegere bewoners er rechten voor de jacht en wegenbouw bijvoorbeeld kregen. Het landgoed bestaat op dit moment uit meerdere huizen en herbergt restaurants waar biologische produkten van eigen bodem voorgeschoteld worden. Het boek is een prachtig bladerboek met veel foto’s en tekst over het landgoed. En er staan een paar recepten van de huidige barones in.

Meer over Mariënwaerdt op de website van het landgoed, of koop eens het magazine Heerlijkheid.

Leven op een landgoed – Karin Evers – Terra – isbn 9789058978691

Lees ook:Landgoedfair op Heerlijkheid Marienwaerdt
Lees ook:Gerechten van de Heerlijkheid
Lees ook:Recept rabarber-walnotentaart
Lees ook:Recept – Gegratineerde oesterzwammentaartjes met rode ui
Lees ook:Gratis kookboek bij Gall & Gall

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Leven op een landgoed

  1. Pingback: Het Vermakelijk Landleven | Koken

  2. Pingback: Recept rabarber-walnotentaart | Koken

  3. Pingback: Gerechten van de Heerlijkheid | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>