Recept rabarber-walnotentaart

En hoe zouden mensen op een landgoed eigenlijk eten? In het salontafelboek Leven op een landgoed, dat gewijd is aan de Heerlijkheid Mariënwaerdt wordt er maar een klein tipje van de sluier opgelicht. In het boek staan 4 recepten, voor ieder seizoen 1.

En omdat het toch echt tijd wordt dat het lente wordt, het recept van de rabarber-walnotentaart.  RABARBER-WALNOTENTAART

Ingredienten:
* 10 stelen rabarber
* ca 1,5 el eigengemaakte jam (bijv aardbeien, kruisbessen)
* 125 gr walnoten
* 1 el bruine basterdsuiker
* lemoncurd
Voor de bodem:
* 250 gr bloem
* wat zout
* 100 gr suiker
* 200 gr boter
* 1 ei

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng de bloem en de suiker en snijd de boter er met twee messen doorheen.
Voeg het ei toe en kneed het met de hand of in de keukenmachine tot een soepel deeg.
Voeg indien nodig wat melk toe.
Laat het deeg afgedekt een uur in de koelkast rusten.
Haal het blad van de rabarber en snij de stengels in stukken van 2 cm.
Was de rabarber en doe ze in een pan. Gaar ze in het aanhangend vocht in een uurtje op een laag pitje.
Zoet de rabarber met de jam naar smaak.
Rol het deeg uit en bedek de taartvorm ermee. Leg bakpapier over het deeg en vul het met speciale bakknikkers, ongekookte erwten of rijst. Bak zo het deeg in 20 minuten ‘ blind’  voor.
Verwijder het bakpapier en de vulling.
Bestrijk de bodem met de lemoncurd en verdeel de rabarber erover.
Hak de walnoten grof en meng ze met de suiker en strooi dit over de taart.
Schuif de taart nog een paar minuten in de oven van 200 graden om de suiker te laten smelten.

Warm en lauw lekker met een bol ijs en niet te stijf geslagen slagroom.

Meer over Leven op een landgoed lees je hier.

uit het boek: Leven op een landgoed – Karin Evers – Terra – isbn 9789058978691

 

 

Lees ook:Recept Zomerse muffins
Lees ook:Recept van de Toetjesclub
Lees ook:Recept Cheesecake met sinaasappel
Lees ook:Recept Italiaanse appeltaart met pijnboompitten!
Lees ook:Recept Rabarberlimonadesiroop

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>