Overpeinzingen van culinair uitgever Norbert Koreman

OverpeinzingenToen ik vorige week door griep aan bed en bank gekluisterd was, kon niets me bekoren. De tv niet, de stapel oude en nieuwe culibladen niet en zelfs niet de nieuwste kookboeken die de postbode bracht. Gelukkig bracht diezelfde postbode ook Overpeinzingen mee. Hierin staan de ‘losse gedachten van een culinair uitgever’, en dat is Norbert Koreman, en daarmee kon ik mijn tijd wel uitzingen.

En nee, dat betekent niet dat Overpeinzingen alleen leuk is als je ziek bent, ook als je topfit bent is dit interessante, leuke, leerzame en zeer aangename culi-literatuur.

Norbert Koreman is de oprichter van het toptijdschrift van Culinaire Saisonnier en was daar tot vorig jaar hoofdredacteur van. Hierdoor, en door zijn andere culinaire bezigheden, heeft hij een schat aan ervaringen, een breed netwerk en zijn goede smaak opgedaan.  De Overpeinzingen, een bundeling van zijn columns die hij in de loop der jaren schreef, en nieuwe die hij sinds 1 januari van dit jaar op zijn blog schrijft, getuigen hiervan.

Een spannend jongensboek is het als je de verhalen leest over de eerste jaren van Saisonnier, met inbraken, de trots van de eeuwige zwarte achterkant, het sjieke diner vlak na zijn ziekenhuisopname en ontmoetingen met een minister. Een kritische noot geeft het over moleculair koken, het garen op lage temperatuur, het serveren van de vele amuses en het restaurantwezen in het algemeen. Een leerboek is het dankzij de  informatieve columns, maar bovenal door de vele feitjes, weetjes en kennis die luchtig door het boek zijn geroerd.

Een must over iedereen die graag leest over koken, eten en hiervan genieten! Het boek is (nog?) niet in de winkel te koop, maar je kunt ‘m hier bestellen. En voor die 9,50 euro kan je dat toch niet laten?

Overpeinzingen – Norbert Koreman – Culibooks - isbn 9789490021023

Lees ook:Eten uit de krant
Lees ook:Koken met Sylvia Witteman
Lees ook:Nieuwe uitdaging Jacob Jan Boerma
Lees ook:De winnaar is bekend!
Lees ook:Gerrit van der Valk overleden

1 Reacties // Reageer

One thought on “Overpeinzingen van culinair uitgever Norbert Koreman

  1. dinerveilingnl

    ik lees dit en denk dan toch dat dit geweldig is als je zoiets kunt bereiken… wie weet wil over een aantal jaren Nederland ook mijn overpeinzingen lezen, dat zou toch te gek zijn. Ach dream on en ik ga het boek zeker kopen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>