Eten uit de krant

De krant, je leest en daarna verdwijnt ie in de oudpapierbak. Of de verse vis wordt erin gewikkeld. Maar de berichten uit de krant zijn vaak wat langer houdbaar. Dat geldt zeker voor de culinaire columns van Puck Kerkhoven in de regionale dagbladen. En daarom zijn 35 van haar leukste columns nu gebundeld tot het boekje Eten uit de Krant. En omdat een wekelijkse column daar heel goed voor leent, gaat Puck Met de seizoenen mee.

Met de seizoenen
En die seizoenen komen ook weer terug in het boekje. Dus lees je in de lente columns over verse doperwtjes, asperges en artisjokken, in de zomer over mosselen, kersen en rosé, in de herfst over pompoenen, de Beaujolais Primeur en cranberries om in de winter te lezen over zuurkool, het carnavalse preiprol en winterse couscous. En dan zijn de seizoenen niet over, want Puck Kerkhoven onderscheidt ook nog een feestseizoen, waarin het tijd is voor zelfgemaakte likeuren en lekkere en feestelijke gerechten.

De columns
In iedere column gaat Puck Kerhoven wat dieper op een van de ingredienten uit het recept in, of beschrijft ze over het ontstaan van het gerecht. Daarbij is ze gezellig informatief.
In Eten uit de krant staan 35 culinaire columns. Ik zou bijna zeggen “staan maar 25 columns”, want het is niet veel. En ze zijn ook nog eens zo vlot geschreven dat je het boekje in no time uit hebt. En dat is erg jammer, want het smaakt naar meer.
Dus kan je wekelijks een van de regionale dagbladen kopen, maar er is (gelukkig) ook een andere oplossing: Puck Kerkhoven heeft sinds kort ook een webblog waar ze haar colums uit de krant plaatst. Gister zette ze toevallig het recept online dat ik vanmiddag als voorproefje uit het boek gekozen had.

Puck Kerkhoven – eten uit de krant – de boekenmakers – isbn 9789077740194 –

En stem ook even op haar Kliekjesboek dat is genomineerd voor de titel Kookboek van het Jaar.

Koop dit boek bij BOL.COM

Lees ook:Recept Romige pompoensoep
Lees ook:Raapsteeltje en Kliekjeskookboek kookboeken van het jaar
Lees ook:4 seizoenen – 5 thuiskoks – nrc next kookboek
Lees ook:De grote Kliekjesscheurkalender 2010
Lees ook:Recept Frietjes van pompoen

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Eten uit de krant

  1. Pingback: Kookboeken van Sinterklaas of de Kerstman | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>