Miss Dahl’s heerlijkheden

Ik weet niet of het in de genen zit, maar Sophie Dahl is toch wel een bijzonder persoon. Niet alleen is ze de kleindochter van - ja inderdaad - Roald Dahl, ook heeft ze een succesvolle modellencarriere als dikker model achter de rug. Met ups en downs, ook letterlijk in haar gewicht, leerde ze waar het bij gezond en lekker eten toch echt om gaat: variatie en koken met verse ingredienten die zonder die overbodige toevoegingen van suiker, zout en vet zijn. Maar zorg bovenal dat je plezier in koken en eten hebt! Dat is de boodschap van Sophie Dahl, als ze er al een met dit kookboek heeft, en dat spat wel van Miss Dahl’s heerlijkheden af.

Ook Sophie Dalh’s grootvader Roald Dahl schreef ooit een kookboek. In zijn kookboek stonden de lekkerste gerechten voor als vrienden komen eten. In het kookboek van de kleindochter gaat het er wel wat anders aan toe. Zij heeft een andere lifestyle, maar hecht minstens zoveel belang aan lekker eten als grootpapa.  

Allereerst is het kookboek ingedeeld naar de vier seizoen, waarbij je elk seizoen het beste wat de natuur dan voortbrengt op tafel kunt zetten. Veel paddestoelen in de herfst, knollen in de winter, groene groenten in de lente en allerlei frisse gerechten in de zomer. Daarbinnen krijg je recepten voor het ontbijt, de lunch en het hoofdgerecht. En toetjes, heel veel toetjes!  Sophie Dahl lijkt alles wel te lusten en inspiratie van over de hele wereld op te doen en gaat van kokoscurry naar een recept met haloumi uit Cyprus. En of ze ze nu krijgt van een taxichauffeur die van zijn familie niet meer mag koken omdat hij zo’n bende van de keuken maakt, of uit de klassieke Engelse keuken haalt, zoals haar recept voor de Kerstkalkoen, ze lijken me allemaal smakelijk. Opa heeft in zijn Roald Dahl’s kookboek, dat uitkwam net nadat hij overleed, trouwens geen recept voor kalkoen staan.

Conclusie: een lekker lifestyleboek dus, en een aanrader als je nog een plekje onder de boom over hebt voor een echt ‘hebbeboek’.

boek: Sophie Dahl – Miss Dahl’s heerlijkheden – Truth&Dare – isbn 9789049998820- te koop bij bruna

Lees ook:Recept voor kalkoen met Kerst
Lees ook:Het wordt smullen in de Kinderboekenweek 2009
Lees ook:Het favoriete gerecht van Salvador Dali
Lees ook:2x bloot tegen vlees
Lees ook:An a-MAZE-ing kookboek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>