Voedselhorror

voedselhorrorAlle fans van programma’s als de Keuringsdienst van Waarde en Eet smakelijk opgelet. In de geest van deze programma’s heeft Roos Rutjes een boek uitgegeven dat als ondertitel meekreeg: “Alles wat je NOOIT wilde weten over wat er ECHT in je ETEN zit”.
In haar boek Voedselhorror bespreekt ze van 10 producten die we allemaal eten wat er nu eigenlijk in zit. Zelf spreekt ze in de inleiding van “een rotboek” omdat het je pijnlijk bewust maakt van de manier waarop we met ons voedsel omgaan.

De onderwerpen 
Want wist jij dat er dieren verwerkt worden in snoep? (Misschien wel omdat koken.blog hier al zijdelings aandacht aan besteedde.) Of dat hamburgers lang niet altijd van ‘puur’ vlees worden gemaakt? En waar komt de kleurstof van rose koeken vandaan, denk je? En zo bespreek Roos Rutjes 10 verschillende producten.
Want naast deze vier onderwerpen leg Roos Rutjes ook uit hoe kippen in de legbatterij en in de bioindustrie ‘leven’ en dat koeien jaarlijks een kalf moeten krijgen om ons maar van melk te voorzien (en in welke omstandigheden dat gebeurt).

Het boek
Het boek heeft terecht de titel voedselhorror meegekregen. In woord en beeld wordt aan bovengenoemde onderwerpen aandacht besteed. De layout is schreeuwerig en nodigt niet echt tot lezen uit. Maar de teksten zijn kort en laten evenals de foto’s vaak niets te raden over. Waarmee de boodschap misschien wel beter overkomt dan als Roos Rutjes er lange lappen tekst aan had gewijd.
Van ieder besproken product geeft de schrijfster ook een alternatief dat vriendelijker voor mens en dier is. En ze eindigt het boek met een uitgebreide verantwoording van haar bevindingen en tips om je verder in deze materie te verdiepen. 

Roos Rutjes – Voedselhorror – TM Publishers – isbn 9049900625
Voedselhorror Koop dit boek bij BOL.COM

Lees ook:De smaak van de roos
Lees ook:Klimaatvriendelijk eten, hoe doe je dat?
Lees ook:Meer aandacht voor eerlijke producten in de supermarkt
Lees ook:Vis ‘n Chips: feestelijke afsluiting
Lees ook:Leer koken met The taste of Life Basics

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Voedselhorror

  1. Iwan

    Dit boek moet iedereen die bewust met voedsel wilt omgaan zeker lezen of gelezen hebben. Het is gewoon de pure waarheid. Ik ben er goed van geschrokken terwijl ik veel al wist.

      /   Reply  / 
  2. Harko

    Ik heb het gelezen (althans geprobeerd) en een grotere verzameling onzin heb ik nooit bij elkaar gezien. Als je iets wilt schrijven neem dan in ieder geval de moeite onderzoek te doen naar het hoe en waarom en ga niet als een kip zonder kop zitten te kakelen. Ga eens langs bij bedrijven die in jou ogen zoiets doen en zie met eigen ogen hoe een en ander werkt.

    Dit hele boek heeft absoluut niets te maken met horrorvoedsel maar met de zoveelste aanklacht tegen de bio industrie. Prima als je daar tegen bent, maar zeg dat dan gewoon!

      /   Reply  / 
  3. Edith Dourleijn Auteur

    Wees een concreet Harko, wat klopt er niet?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>