Recept: quiche met bietjes, feta en amandelen

FullSizeRenderVorige week kreeg ik een zak verse bietjes, zo recht van het land van de boer in Brabant. Heerlijk! Diezelfde week kwam de herfsteditie van de #Foodybox binnen. Deze box van de Kroon op het Werk is elk kwartaal weer een feest om uit te pakken. Doos op tafel en snuffelen maar. Ik ben ook fan van kerstpakketten, dus een pakket met alleen maar fooditems is aan mij zeker wel besteed ;-) .
In de herfstbox zat een rolletje vers quichedeeg. Die werd dus mooi gecombineerd met de bietjes in een quiche. Eenvoudig, smakelijk en altijd een succes.
De bietjes werden gepoft. Hoe je dat doet lees je in deze blog. Daarna kun je aan de slag met de rest van het recept:

2

Ingrediënten

  •  1 pakje kant-en-klaar quichedeeg (bv Tante Fanny)
  • 400 gram gepofte bietjes, geschild en in plakjes
  • 50 gram geitenkaas, verkruimeld
  • 50 gram feta, verkruimeld
  • 50 gram walnoten, grof gehakt
  • 50 gram amandelen, ontveld
  • 1 eetlepel honing
  • 3 eetlepels balsamicoazijn
  • tijm
  • olijfolie

Bereiding

  • Bedek een quichevorm met het deeg. Bak blind af voor ongeveer 10 minuten op 180 graden.
  • Haal de vorm uit de oven en verdeel de plakjes biet dakpansgewijs over de bodem.
  • Verdeel over 1 zijde de feta en amandelen. Maak af met een paar drupjes olijfolie
  • Verdeel over de andere zijde de geitenkaas, walnoten en tijm. Besprenkel met wat honing en balsamico.
  • Schuif in de oven en wacht tot de kaas wat is gesmolten en de taart gaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten.

*Omdat ik niet kon kiezen tussen de feta- en de geitenkaasversie, verdeelde ik de quiche in tweeën, met twee soorten topping. Maar jij kunt uiteraard ook eenvoudig één versie maken.

Lees ook:Bietjes poffen, hoe doe je dat?
Lees ook:Recept – Herfstsalade met geroosterde wortel en hazelnoot
Lees ook:Honey jumble cookies
Lees ook:Flammkuchen met pancetta en oude geitenkaas
Lees ook:Recept: Makkelijke Bietenpizza

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>