Recept: Makkelijke Bietenpizza

bietenpizza

Makkelijk en lekker koken blijft een uitdaging. Op sommige dagen is het fijn als iemand vast het halve werk voor je doet en je zelf met een paar handenvol verse ingrediënten het eten afmaakt. In het kader de immer durende zoektocht naar echt goede kant-en-klaar producten en halffabrikaten, testte ik het nieuwe verse spelt-pizzadeeg van Tant Fanny.

Eigenwijs

Het deeg is koelvers verpakt, opgerold op bakpapier voor nog meer gemak. Ik wilde natuurlijk weer eigenwijs kleine pizzaatjes maken. Geen probleem dus. Met een schaar knipte ik het deeg met bakpapier en al in zes mooie vierkantjes. Ik rolde de randjes iets naar binnen, vulling erop en klaar om de oven in te gaan!

tantafanny

Dit speltdeeg heeft een iets uitgesprokener smaak dan gewoon pizzadeeg en daar ben ik wel van gecharmeerd. Saaie happen zijn er genoeg. De korstjes waren lekker knapperig en de bodem werd met deze vulling in ieder geval niet zompig. Bij mij komt dit deeg vaker op het boodschappenlijstje te staan!

 

RECEPT

 

Ingrediënten

1 rol verse spelt-pizzadeeg van Tante Fanny

1 grote rode ui, in ringen

3 gekookte bietjes, in dunne plakjes

50 gram gehakte walnoten

120 gram geraspte kaas

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Rol het deeg uit en en knip het met bakpapier en al in 6 vierkantjes. Rol de randjes iets naar binnen en omhoog voor het korstje. Verdeel de bietenplakjes en de uienringen over de deeglapjes. Strooi de gehakte walnoten en de geraspte kaas erover. Bak de pizzaatjes in ongeveer 15 minuten gaar.

TIP: De kaas die ik gebruikte kaas was Maaslander Boerenkaas fris gerijpt 48+; een tikje pittig, maar ook romig. Je kunt ook variëren met bijvoorbeeld (zachte) geitenkaas.

Lees ook:Flammkuchen met pancetta en oude geitenkaas
Lees ook:Recept: quiche met bietjes, feta en amandelen
Lees ook:Recept rabarber-walnotentaart
Lees ook:Honey jumble cookies
Lees ook:Koulibiac voor op de paastafel (Stéphane Reynaud)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>