Rode bieten in een dip

Een verrassend smeerseltje om eens op tafel te zetten maak je met rode bieten en is deze Bietendip. De kleur schrikt in eerste instantie veel mensen af, maar als er één het geproefd heeft en gaat rondvertellen hoe lekker het is, is het bakje in no time leeg. Ook bij kinderen is het favoriet vanwege de zoete smaak.

En het is weer eens wat anders dan die eeuwige kruidenboter of roomkaas met kruiden. Het recept komt dan ook uit het nieuwe kookboek Hapas waarin allerlei lekkere kleine gerechtjes staan. Tapas op zijn Nederlands dus. Later meer over dit kookboek, nu ga ik je eerst lekker maken met het recept voor de Bietendip.

Bietendip
Voor 4-6 personen

Ingrediënten:
* 1 sjalotje
* 250 gr gekookte bieten
* 100 gr verse roomkaas (naturel)
* 1 a 2 el rode wijnazijn
* 1 a 2 el olijfolie extra vierge
* peper en zout
* soepstengels of Turks brood om te dippen

Bereidingswijze:
Pel en snipper het sjalotje. Schil de gekookte bieten en snijd ze in stukken.
Doe de bieten, sjalot, roomkaas en 1 eetlepel azijn in de blender en pureer het tot een gladde dip.
Proef, en breng op smaak met de olie, rest van de azijn en peper en zout.
Serveer met de soepstengels of in repen/blokjes gesneden Turks brood. De dames van het kookboek Hapas

TiP: Je kunt hiervoor kant-en-klaar gekookte bietjes nemen, dat is lekker snel. Maar als je tijd hebt, neem dan ongekookte (winter)bieten. Deze spoel je goed af, kook je in ruim water in een uur tot twee uur gaar. En gaar zijn ze als je met een mes er makkelijk doorheen snijdt. Giet dan de bieten af en pel de schil (evt met plastic handschoenen aan) ervan af. Volg verder dit recept voor deze Bietendip.

uit het boek: Hapas – Yolanda van der Jagt & Ingrid van Koppenhagen – De boekenmakers – isbn: 9789077740620 – te koop bij bruna

Lees ook:Aardappelgratin met rode bietjes
Lees ook:Recept Pittige rodebietensoep
Lees ook:Recept Salade van rode biet, sinaasappel en olijven
Lees ook:Hapas: een kookboek vol Nederlandse tapas
Lees ook:Recept Koninginnehapje met zalm

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Rode bieten in een dip

  1. Pingback: Hapas: een kookboek vol Nederlandse tapas | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>