Knoflooksaus! Niet alleen lekker bij de Turkse pizza, maar ook in Spanje weten ze er wel raad mee. Heerlijk bij gebakken aardappeltjes, vis, vlees of groenten: ailoli, of zoals wij het noemen: aioli.
De naam is afgeleid van all i oli, dat wil zeggen knoflook en olie! En meer is het in feite ook niet.
AILOLI
Spaanse knoflookmayonaise
Ingrediënten:
* 3 tenen knoflook
* 1/2 tl zout
* 1 eidooier
* 2 a 2,5 dl olijfolie
* evt citroensap
Bereidingswijze:
Vijzel de knoflook met het zout in een vijzel tot een pasta.
Voeg de eidooier toe en meng goed.
Voeg dan heel langzaam, druppel voor druppel bijna, de olie toe, telkens een beetje meer als je ziet dat de saus gaat ‘binden’.
Breng eventueel verder op smaak met citroensap.
Lees ook:De perfecte saté met pindasaus
Lees ook:Recept Gegrilde kip met citroen en sumak
Lees ook:Recept Thaise kip met avacadomayonaise
Lees ook:Recept Salade van gegrilde Haloumi met kruidendressing
Lees ook:Recept Geroosterde winterpeen
Pingback: Recept Patatas bravas | Koken