Recept Chocolademousse

Om alvast in de stemming te komen voor mijn weekje Frankrijk heb ik het boek Culinaria Frankrijk gekocht. In dit prachtige, maar loodzware boek staan van alle Franse regios de belangrijkste produkten beschreven.
De regio Lyon en Rhone-Alpes zijn bekend om hun worsten en chocolade uit Lyon, karpers en snoeken uit de rivier Dombes, gevogelte uit Bresse, de zachte kaas Saint-Marcellin en divers fruit uit het Rhone-dal. En daarbij drink je daar dan de Beaujolais, Chartreuse of likeuren. 

Met dit overzichtje is het boek verre van compleet. Maar het is wel inspirerend en nieuwsgierigmakend. Ik zat te watertanden tijdens het lezen, en dat is altijd een goed teken.  Uit het boek komt dit recept voor chocolademousse of mousse au chocolat zoals de Fransen zouden zeggen.

CHOCOLADEMOUSSE
mousse au chocolat

Ingredienten:
* 300 gr zeer goede pure chocolade
* 4 eidooiers
* 130 gr suiker
* 50 ml slagroom
* 250 gr eiwit

Smelt de chocolade in een kom en zet deze boven heet water (au-bain marie).
Klop de eidooiers schuimig met 2 el suiker. Roer de room erdoorheen.
Klop met een garde de gesmolten chocolade door het mengsel van eidooiers en room.
Klop het eiwit schuimig met de rest van de suiker (zorg voor een vetvrije kom!).
Meng voorzichtig het eiwit door het chocolademengsel.”
Schep de chocolademousse in glazen of vormen en laat ze in de koelkast opstijven.
Uit: Culinaria Frankrijk

Lees ook:Recept Saffraanperencarpaccio met witte chocolademousse
Lees ook:Recept voor een ter ziele gegaan culiblad
Lees ook:Recept Hemelse Modder
Lees ook:Recept Sabayon
Lees ook:Gastblog: bijzondere borstentaart (mét recept!)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>