Recept Kipkorma met pistache

Zeg curry en je denkt aan India. Maar dat land kent talloze curries, waarvan wij er maar een paar kennen. Dat leer je als je het kookboekje 50 Curries uit India bekijkt. Het lijkt wat eenvoudig, 50 receptjes op een rij, maar dat is niet zo. Het is een zeer interessant kookboek met alle mogelijk achtergrondinformatie over curries uit heel India. En juist vanwege al die informatie ben ik erg enthousiast over dit kookboek (lees straks maar).

Ik laat je alvast voorproeven met dit recept voor Kipkorma met pistache, waarvoor je de meeste ingrediënten in de supermarkt kunt vinden. En breng anders eens een bezoekje aan de toko. 

KIPKORMA MET PISTACHE
Voor 4 personen

Ingrediënten:
* 1 kilo kip (vb de filets)
* 100 gr gepelde pistachenoten (te koop bij een goede notenkraam op de markt)
* 8 groene chilipepers
* 5 el slagroom
* 3 el volle yoghurt
* 2 uien
* 3 el plantaardige olie
* 2,5 cm verse gemberwortel
* 6 tenen knoflook
* 3/4 tl garam masala
* mespunt kurkuma (gemalen geelwortel)
* 2 kaneel- of laurierbladeren
* 3/4 tl gemalen witte peper
* 1 1/4 tl venkelzaad
* 1 tomaat
* zout
* 6 dl kippenbouillon
* 1 tl gemalen groene kardemonpeulen
* 2 el vers korianderblad

Bereidingswijze:
Snijd de kip in stukken.
Kook de pistachenoten 10 minuten in 2 dl water en laat uitlekken en afkoelen. Wrijf de noten tussen je vingers om het velletje te verwijderen. Doe de noten met de helft van de chilipepers en slagroom in de keukenmachine en draai tot een pasta.
Klop de yoghurt met een vork los. Snijd de uien fijn. Hak gember en knoflook fijn.
Verhit de olie in een pan met dikke bodem. Bak hierin de uien tot ze licht gekleurd zijn. Voeg de gember, knoflook, garam masala, kurkuma, laurierblad, witte peper en venkelzaad toe en bak 2 minuten terwijl je goed roert. Doe ook de pistachepasta erbij en laat deze ook al roerend 2 minuten meebakken.
Doe de kip erbij en bak deze 5 minuten aan. Snijd intussen de tomaat in kleine stukjes en voeg deze toe. Doe ook de yoghurt, de rest van de chilipepers en zout toe. Giet de hete kippenbouillon (of water) toe en laat de kip in 15 tot 20 minuten gaar worden. Langer als je grote stukken of de kipdelen met bot gebruikt.
Hak het korianderblad en garneer daarmee, en met het kardemonpoeder, de korma.

Lekker met rijst.

Uit het boek: 50 curries uit India – Camellia Panjabi – Fontaine – isbn: 9789059563759
te koop in koken.blog-shop

Meer recepten vind je in de rubriek Recepten of zoek op ingrediënt in het zoekvenster rechtsboven.

Lees ook:Chicken tikka masala
Lees ook:50 Curries uit India
Lees ook:Recept Curry van damesvingers met tomaat en venkelzaad
Lees ook:Recept Geroosterde zoete uien
Lees ook:Recept – Soep met geroosterde aubergines en paddenstoelen

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Recept Kipkorma met pistache

  1. Pingback: 50 Curries uit India | Koken

  2. Pingback: Recept – Zonder pakjes en zakjes | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>