Recept Tomatensalade met dille

Het is niet zo'n bekende combinatie, maar dille en tomaat gaan goed samen. Deze salade is heerlijk als bijgerecht, bij bijvoorbeeld een spinazietaart, maar ook bij gebakken aardappeltjes een stukje vlees van de grill. Een eenvoudig, snel en toch verrassend (vanwege de dille) bijgerechtje.

Probeer hiervoor aan verse dille te komen, deze heeft een andere smaak dan gedroogde dille. En als je toch gedroogde dille neemt, houdt het dan bij ongeveer 1 eetlepel. 

TOMATENSALADE MET DILLE

Ingrediënten:
* 1 à 2 tomaten per persoon
* 1 el rode wijnazijn
* 3 el olijfolie
* 3 el verse dille, peper en zout

Bereidingswijze:
Maak een dressing door de olijfolie langzaam en al roerend met een garde te mengen met de rode wijnazijn. Voeg de fijngehakte dille, de peper en het zout toe.
Snijd de tomaten in plakken of parten en leg ze op een mooi bordje. Giet de marinade erover en serveer.
Variaties maak je door er bijvoorbeeld wat dunne ringen sjalot of ui erbij serveren. Of vervang de dille door de combinatie van peterselie en bieslook, of tijm. Maar dan krijg je wel een heel andere smaak.

 

Lees ook:Kokenblog kerstmenu: salmorejo als voorgerecht
Lees ook:Recept Gepofte tomaten
Lees ook:Recept Herman den Blijker: Konijn met pruimen en bier
Lees ook:Recept Pesto van zongedroogde tomaten
Lees ook:Recept Siciliaanse pastasalade

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>