Recept Gevulde aubergine

Vanwege hun rondbuikige uiterlijk zijn aubergines heel geschikt om te vullen. Deze variant met gehakt en tomaten wordt op smaak gebracht met munt, knoflook en citroensap. Maar je kunt deze natuurlijk vervangen door de smaakmakers die je zelf lekker vindt. Wat dacht je van …

.. Italiaanse kruiden bijvoorbeeld?

Overigens staat in het recept dat je de tomaten moet koken zodat ze lekker zacht worden. Maar je kunt ze net zo goed in heel kleine stukjes toevoegen aan de gebakken ui en aubergine (na de tomatenpuree) en ze dan kapotkoken tot een smeuiige saus. Dat kost nauwelijks meer tijd dan de 10 minuten die je de vulling nu volgens het recept moet laten doorkoken.

En hier vind je het recept.

Lees ook:Recept Caponata Siciliana
Lees ook:Recept: Mama’s tomatensoep
Lees ook:Recept Spread van aubergine (Baba ganoush)
Lees ook:Recepten tomatensaus
Lees ook:Recept Iraans stoofpotje met rundvlees en aubergines

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>