Recept Vegetarische stoofpot met aubergine

Het is zomer, maar als je naar buiten kijkt lijkt dat niet zo. Daarom vandaag het recept voor een stoofschotel, maar dan wel met zomerse ingrediënten. En als je het combineert met een lekker brood en Franse kaasjes (of lamskoteletjes voor degenen die geen vegetariër zijn), dan waan je je vast in zonnige(re) oorden.

Deze Franse stoofschotel heet daube d'aubergine en is genoemd naar deze pot en haar belangrijkste ingrediënt, de aubergine. De daube is een hoge aardewerken pan met deksel. In vroeger tijden toen mensen nog geen ovens in hun eigen huis hadden, werden deze potten naar de bakker gebracht. Deze had de hele ochtend broden gebakken en zijn oven bleef nog lang genoeg heet om stoofschotels te garen.

De meeste stoofschotels worden gemaakt met vlees, maar vandaag laat ik je kennismaken met een heerlijke vegetarische stoofpot. En zoals voor iedere stoofpot geldt: het recept is eenvoudig en makkelijk te maken, je moet alleen een tijdje geduld hebben om alle ingrediënten perfect gaar te krijgen. En een oven hoef je eigenlijk ook niet te hebben, de kleinste pit op je fornuis kan het werk ook doen.

Dus verwarm wat olijfolie in een stoofpan, bak daarin zachtjes de ui, bleekselderij, wortel en aubergines aan. Voeg de knoflook de laatste minuut toe en blus af met de witte wijn. Laat deze even bruisen en voeg dan de gepelde tomaten, laurier en tijm toe en laat het gerecht een uur à anderhalf lekker sudderen.
Lees het recept voor de benodigde ingrediënten en bereidingswijze hier na.

Lees ook:Recept Spread van aubergine (Baba ganoush)
Lees ook:Recept Stoofpot met kip
Lees ook:Recept China: Aubergine en tofu in chilibonensaus (vegetarisch)
Lees ook:Recept Iraans stoofpotje met rundvlees en aubergines
Lees ook:Kokenblog Kerstmenu: Pompoen-kikkererwtenstoofpot met halloumi

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>