Hoewel het weer vandaag wat minder goed is dan gister, geef ik je toch weer een tip voor een heerlijke maaltijdsalade. Nu één met pasta als basis. En gelukkig kan je dit gerecht ook warm of lauw eten, net wat je wilt.
Culinette, die dit recept met pasta op haar blog heeft gezet, noemt het terecht een zomerpasta. Je bakt een hele aubergine in stukjes, gooit er wat tomaten bij en brengt deze groenten op smaak met knoflook, kappertjes en verse (platte) peterselie. En en passent geeft ze ook nog uitleg waarom het zouten van een aubergine inmiddels grote onzin is. Lees hier verder voor de ingrediënten en de bereidingswijze.
Deze week maken we maaltijdsalades. Mijn all time favorite op basis van groene sla is deze. Maar deze met gerookte makreel en geroosterde paprika lijkt me ook heerlijk.
Lees ook:Recept Pasta met courgette en verse kruiden
Lees ook:Recept Spread van aubergine (Baba ganoush)
Lees ook:Hoe maak je chips van peterselie?
Lees ook:RECEPT: pasta met eryngii, sjalot en peterselie
Lees ook:Recept Aubergine op de barbecue (maar grill mag ook!)