Hoe maak je chips van peterselie?

Laatst vond ik hem weer op mijn bord: een flinke pluk krulpeterselie. Dit keer als een veel te grote kroon boven op mijn aardappelgerechtje gedrukt. Een leuke versiertruc van de kok, hoor, maar inmiddels vind ik deze garnering ietwat gedateerd. Bovendien is de harde krulpeterselie lastig weg te kauwen. Aan het einde van de maaltijd ligt hij dan ook vaak onopgegeten aan de rand van het bord.

Niet dat ik wat tegen peterselie heb. Integendeel, het is een voedzaam kruid en geeft je mond een lekkere frisse smaak. Toch vind ik het de hoogste tijd voor een andere opmaak. Met peterselie op je bord is tenslotte echt meer mogelijk dan je denkt. Wat dacht je van chips van peterselie? Hiervoor gebruik je platte peterselie.

Chips van peterselie
Trek een stuk huishoudfolie strak over een bord. Smeer de folie in met een beetje olijfolie en en leg daar een aantal takjes platte peterselie op. De olijfolie verhindert dat de blaadjes ineen krimpen, dus plak ze er goed tegenaan.
Zet het bord met de kruiden 2 à 3 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Laat de peterselie hierna nog even drogen. Hierna kun je het bord er mooi mee opmaken. Je zult merken dat de frisse smaak behouden is gebleven. Dus ook lekker om zo op te eten.
Om de takjes knapperig te houden kun je de rest van de ‘gefrituurde’ kruiden in een luchtdicht afgesloten bakje bewaren.

Andere kruiden, bijvoorbeeld koriander en dragon, kunnen ook makkelijk in de magnetron knapperig gemaakt worden. Gebruik je het als een garnering bij een dessert, strooi dan vooraf een beetje poedersuiker erover.

Lees ook:Recept Pasta met courgette en verse kruiden
Lees ook:Recept: Couscous met pastinaak
Lees ook:Recept Frittata met doperwten en munt
Lees ook:Recept Turkse bal gehakt met knapperig rode kool
Lees ook:Meisje leeft op chips

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>