Dagelijkse kost

In Nederland kennen we hem niet zo goed. Nou, behalve misschien van die keer dat er ophef over zijn vorige tv-programma ontstond. Maar in Vlaanderen moet hij toch inmiddels dezelfde status hebben als Jamie Oliver? Leuke kop, goed verhaal en lekkere recepten. Wat wil je nog meer? Een kookboek vol met recepten van Jeroen Meus, misschien? 

Nou, die is er. Het heet Dagelijkse kost, naar het gelijknamige tv-programma. Sterker nog, deel 2 is ook al uit (maar alleen in Vlaanderen, meen ik).

- Straks komt de actie online waarbij je dit kookboek kunt winnen! -
 

 Maar laten we nog even bij het eerste deel blijven.

Dagelijkse kost staat vol recepten, tips, weetjes en basisrecepten. Daarmee is het een leuk kookboek voor diegenen die nog niet zo veel koken, maar wel veel verschillende dingen willen leren klaarmaken. Van een eenvoudige spaghetti met rucola en kerstomaatjes tot gehaktbrood met uiensaus, van Belgisch stoofvlees met friet tot zelfgemaakt tompoes.

Wat ik zelf wat onhandig vind is dat alle recepten kriskras door elkaar staan. Vooraan in het kookboek staat een uitgebreide inhoudsopgave, maar een index achterin ontbreekt. Tweede minpuntje is dat Dagelijkse kost op de Vlaamse markt is gericht, en daardoor voor ons Ollanders misschien niet altijd even duidelijk. Daarmee is het niet erg gebruiksvriendelijk, helaas.

De recepten zijn daarentegen uitgebreid omschreven, dus dat is weer een pluspunt. Ik blijf erbij: leuk kookboek voor diegenen die klassiekers willen leren klaarmaken, maar ook over de grens of met onbekendere ingrediënten willen koken.

Spreekt dit je aan? Kijk dan hier hoe je het kookboek kunt winnen.

boek:  Dagelijkse kost van Jeroen Meus [uitgeverij: Van Helewijck, isbn: 9789461310422] – probeer dit recept als voorproefje

Meer kookboeken vind je in de rubriek Kookboeken.

 

Lees ook:Actie – Win kookboek Dagelijkse kost van Jeroen Meus
Lees ook:En de winnaar is …
Lees ook:Het favoriete gerecht van Salvador Dali
Lees ook:Het grote Larousse moestuin receptenboek
Lees ook:Koken kun je leren

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Dagelijkse kost

  1. Pingback: Actie – Win kookboek Dagelijkse kost van Jeroen Meus | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>