Koken kun je leren

Weet jij al hoe het moet, een aardappel koken? Of een eitje bakken? Of zelf appelmoes maken? Of een lekker toetje zoals chocoladefondue zelf maken? Weet je dit niet, maar wil je dit wel weten? Dan is het boek Koken kun je leren misschien wel iets voor jou. Want in dit boek wordt duidelijk uitgelegd hoe je serieus kunt koken. Dus geen gekke koekjes of maffe taarten, nee, echte gerechten zoals je moeder of vader die misschien ook wel klaar maakt.

 

Het boek Koken kun je leren is een basiskookboek, daarin staan allerlei recepten voor eten dat bij veel Nederlanders op tafel staat: aardappelen, maar ook rijst en pasta leer je koken. En hoe bak je nu een stukje vlees, of wat doe je nu eigenlijk met courgette of paksoi? Lekker roerbakken!

In Koken kun je leren wordt eerst uitgelegd waarvoor al die keukenspullen nu eigenlijk nodig zijn. Zodat je geen flater zult slaan in de keuken! Met tekeningetjes wordt uitgelegd wat ‘een snufje van dit’ nu eigenlijk is, of hoe een spuitzak eruit ziet. Ook leer je hoe je een heus menu het beste kunt samenstellen, maar daarna ga je al snel in de keuken aan de slag. Iedere stap in het gerecht wordt duidelijk uitgelegd, de lijst met ingredienten en spullen die je nodig hebt is altijd duidelijk en bij veel recepten staan ook nog tips om het eens anders te eten. Zodat je nooit hetzelfde hoeft te maken!

Echt een boek voor jongens en meisjes die hun ouders graag in de keuken willen helpen, en zelfs eens helemaal de maaltijd willen klaarmaken! Begin eens met het zelf maken van appelmoes!

Koken kun je leren – Cyclone – isbn 978905878030o

Koop dit boek bij BOL.com

Het is nu kinderboekenweek dat als thema Aan Tafel! heeft, en daarom staat koken.blog.nl nu even in het teken van koken met kinderen. Onderaan dit bericht vind je een overzicht van alle boeken die hier besproken zijn.

Lees ook:Weet wat je eet!
Lees ook:Dagelijkse kost
Lees ook:Kookboek RUND
Lees ook:Recept Appelmoes
Lees ook:Te gast bij Jamie

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Koken kun je leren

 1. © RJ

  ‘k Ben heel nieuwsgierig naar de beschreven basistechnieken. Gokje. Pasta eerst koken en dan afspoelen met koud water? Vlees eerst met zout en peper bestrooien/inwrijven en dan pas braden? ‘t Zal mij benieuwen! Kun je wat tipjes van de sluier oplichten?

    /   Reply  / 
 2. Edith Dourleijn

  Nee, de pasta wordt er niet afgespoeld met koud water, maar er wordt wel uitgelegd wat ‘aanhangend water’ is, dat je voorzichtig moet zijn met rauw vlees, vis wordt goed drooggedept (incl uitleg waarom), hoe je aardappelpuree warm kunt houden en ook het kopje water bij de gehaktballen ontbreekt niet.
  Over het zouten van vlees wordt niet gerept. Maar belangrijker dan een opmerking over het zouten vind ik dat je vlees ruim voor gebruik uit de koelkast moet halen. Maar zo ver gaat dit kinderboek niet.. Verder is het heel behoorlijk, hoor!

    /   Reply  / 
 3. © RJ

  Gelukkig! Da’s een pak van m’n hart… dat de hedendaagse kotertjes (sorry: ‘kids’) niet worden opgezadeld met de kul die decennialang is verkondigd in allerlei kookboeken.

  Ik begin het bijna jammer te vinden dat ik geen nageslacht heb veroorzaakt. ;-)

    /   Reply  / 
 4. Pingback: Kinderboekenweek: Aan tafel! | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>