Nieuwe afleveringen Eet Smakelijk met Leon Mazairac

Vanavond start een tweede reeks van het culi-tv-programma Eet Smakelijk! In dit programma gaat de Utrechtse kok Leon Mazairac weer met bekende Nederlanders en een vriend(in) op zoek naar de oorsprong van gerechten. Negen nieuwe afleveringen lang, met vanavond Edo Brunner en Ilse Heus als gasten.
 

De oorsprong van ingrediënten
Voor chefkok Leon Mazairac staat de kwaliteit van zijn ingrediënten centraal. En hoe kan je die nu beter garanderen dan deze zelf ophalen bij de leverancier, de kweker of verbouwer ervan? En dat is ook precies wat Leon Mazairac in Eet Smakelijk gaat doen. Samen met zijn gasten.

Eerste aflevering 3 juni
Met Edo Brunner en Ilse Heus gaat hij vanavond naar de biologische boer, om met een kalfje in de wei te spelen. Of ze dan net als in de serie van het vorige seizoen ook zullen toekijken hoe een zelf uitgekozen beestje geslacht zal worden, dat vermeldde de nieuwsbrief die ik van Leon Mazairac kreeg niet. Op de foto die ik van de website van het programma plukte zie je ze alledrie in elk geval wel rond een uitgebeend kalf staan. Zelf maar kijken dus vanavond!

Eet Smakelijk
Samen met Llink gelooft Leon Mazairac dat bewust zijn van waar je eten vandaan komt, kan zorgen voor een betere keuze in je voedsel. Hoe meer je weet, hoe beter je kan kiezen. Enkele van de vragen die in deze reeks Eet Smakelijk zullen worden gesteld zijn gaan over verantwoorde visvangst en het halal slachten.

Eet Smakelijk, LLINK, Nederland 3, woensdag, 21.10 uur

——————————————————————————————————

Lees ook:Eet Smakelijk genomineerd voor Televizierring
Lees ook:Paard geslacht voor tv-programma
Lees ook:Culinair Cinema tijdens het Filmfestival
Lees ook:We kijken het liefste naar hobbykoks op tv
Lees ook:Win kookboek Eten met familie en vrienden

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe afleveringen Eet Smakelijk met Leon Mazairac

  1. Edith Dourleijn Auteur

    update: Ja, ook dit seizoen kiezen de gasten zelf het beest dat geslacht zal worden! Of schieten deze zelf af, zoals ik in het voorstukje voor volgende week zag.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>