Afvallen met de Afvallers XXL

Het boek De Afvallers XXL presenteert zichzelf met de kreet dé succesformule voor een gezond gewicht op de voorkant. En als je kijkt naar de resultaten die in het boek worden beschreven, dan raak je zeker onder de indruk. En dat begint al met het plaatje op de voorkant van het boek, dat laat een gezin zien vóór en na hun deelname aan het SBS6-programma De Afvallers XXL. Dat gezin won het tv-programma omdat ze de meeste kilo’s afvielen, namelijk gemiddeld 57,4 kg per persoon. Toen ze begonnen waren ze het zwaarste gezin, met een totaalgewicht van 675 kg (voor 4 personen). Het boek belooft een compleet voedingsplan en recepten om zelf mee aan de slag te gaan.


Yneke Vocking
De deelnemers werden gecoacht door Yneke Vocking, die ook al aan eerdere series van De Afvallers meewerkte. Zij is dietiste, die ooit ook teveel woog en afviel door haar leefpatroon te wijzigen. En dat is wat zij de deelnemers ook voorschreef: veel sporten en gezond eten. Daarbij werd ze geholpen door oud-schaatser Hein Vergeer en personal trainer Imro Beuk, en door styliste Estella Verwaal en kapper Jeffrey Janssen die de afgevallen deelnemers een nieuwe look gaven.

De menu’s
In het boek wordt voor 4 weken een compleet dagmenu gegeven van wat je moet eten, inclusief het recept voor het avondeten. En dat zijn recepten als hamburgers, shoarma-ovenschotels, hongaarse stoofschotel met zuurkool en mexicaanse wraps. Tussendoor vertellen de deelnemers hun ervaringen met het intensieve programma en komen ook de begeleiders aan het woord. Ook tips om af te vallen, hoe je het beste met feestdagen of vakanties om kunt gaan en hoe je de bekende valkuilen kunt vermijden.

Wat is de succesformule?
Als je het boekje doorbladert snap je wel hoe die mensen zoveel hebben kunnen afvallen. Ze zijn intensief begeleid, hebben iedere dag veel gesport en aten gezonde maaltijden. En ze werkten dus niet meer ’s avonds tijdens het televisiekijken nog een gezinsportie friet weg.
Het boek is lekker overzichtelijk, bevat veel leesbare informatie en ik denk dat een ieder die ermee aan de slag wilt, daarmee best uit de voeten zal kunnen. Maar of je in je eentje net zoveel succes zult hebben als de deelnemers aan het programma, ik denk het niet. Daarvoor hebben de deelnemers een te intensief programma gevolgd dat je nauwelijks in je eentje zal kunnen volbrengen. En dat blijkt ook, alle deelnemers zijn sinds het programma toch weer een kilo of 5 aangekomen.

De afvallers XXLDe Afvallers XXL – Yneke Vocking, Thoeris, isbn 9789072219442

Koop De afvallers XXL bij BOL.COM

Lees ook:Afvallen met sbs6
Lees ook:Recept hamburger om van af te vallen
Lees ook:Recept Zuurkoolschotel met kerrie en gerookte kip
Lees ook:#bonenestafette
Lees ook:Meedoen aan Over de kook

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Afvallen met de Afvallers XXL

  1. hans versteeg

    het is inderdaad een super boek met veel zeer goede tips
    de deelnemers moesten inderdaad alleen verder
    maar zijn wel op het goede pad gezet
    dat kunnen de kijkers van het programma en de lezers van het boek dus ook
    we zijn begeleid ja dat klopt maar met het doel aan andere telaten zien hoe het ook kan
    de recepten van yneke vocking zijn echt goed en je moet ze intergeren in je eigenkook gewoonte
    dat is juist zo leuk van dit boek spelen met gezond eten
    en sporten is voor de meest goed toch ?
    dus gewoon deze afvallers xxl manier van eten sporten en afvallen gaan beleven
    ik ben zelf deelnemer aan het programma geweest
    en heb alles gewonnen wat mijn leefstijl en gezondheid betreft
    en o ja ik weet niet hoe men er aan komt dat iedereen weer 5 kg is aangekomen dit is niet waar
    goed er zijn idd mensen die wat geupgrade zijn in gewicht maar ook zeker deelnemers die nog steeds opgewicht zijn en ook het goed kunnen volhouden
    kortom gewoon doen
    hans versteeg

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Recept Zuurkoolschotel met kerrie en gerookte kip | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>