Atelier Confiserie: niet zomaar snoepjes maken

atelier confiserie

Dit boek gaat niet over het maken van zomaar snoepjes, maar over high class zoetigheden. Als je op zoek bent naar een nieuwe hobby om indruk te maken op vrienden of familie met een sweet tooth, dan moet je dit boek hebben.

Indruk maken

Truffels, fudge, caramels, nougat, macarons, borstplaat en zelfs dropveters; in Atelier Confiserie komen ze allemaal aan bod. Na de hype van Heel Holland Bakt en alle cupcakehysterie is het lastig om met een mooie taart of muffin nog indruk te maken. Maar stel je voor dat je na een dinnerparty, na de desserts nog koffie of thee kunt serveren met allemaal van deze zoete heerlijkheden erbij.

Ambacht

Het leuke van confiserie is dat het echt een ambacht is. Bij het maken van hoofdgerechten kun je altijd nog wat smokkelen met je recepten of ingrediënten en wat kleine foutjes – zoals klontjes in de saus of een verbrand randje aan de biefstuk – corrigeren. Zelfs een schoonheidsfoutje in een verder perfecte taart is nog wel te verbloemen met een strategisch geplaatste marsepeinen decoratie. Snoep maken echter, is vooral werken met suiker of chocolade, en deze grondstoffen kennen geen genade met een slordige keukenprins- of prinses. Een suikerthermometer is onontbeerlijk en instructies dienen tot op de graad nauwkeurig te worden gevolgd.

Tandarts

De technieken staan echter duidelijk en stap voor stap uitgelegd met foto’s en al. En deze noeste arbeid zal echter niet vergeefs zijn. Als je daadwerkelijk zoetigheden zult produceren zoals ze op de foto’s in het boek staan zal iedereen van je houden. Behalve de tandarts dan misschien….

Atelier Confiserie van Yasmin Othman

Uitgeverij Good Cook, 252 pagina’s

ISBN: 978 94 6143 114 1

Prijs: € 19,95

Lees ook:Geen blote billen baby op een taart
Lees ook:Workshop Taarten versieren
Lees ook:Recept Siciliaanse pastasalade
Lees ook:Recept Zelf mosterd maken
Lees ook:Een Mario Bros-kasteeltaart!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>