Kookboek Greendelicious Kruiden

Bijna een jaar geleden schreven we dat een beetje lekkerbek zich steeds vaker al wroetend in de aarde zou terugvinden. Het eerste kookboek Greendelicious van Natascha Boudewijn nodigde daar zeer toe uit. Voor deze Sinterklaas of Kerst heeft ze weer een kookboek dat linea recta op je verlanglijstje kan. Greendelicious Kruiden heet het en daarin gaat ze op dezelfde voet door, maar dan met kruiden.

Als dat geen groene vingers oplevert!?

green delicious kruiden

In Greendelicious Kruiden legt Natascha Boudewijn uit dat het zelf kweken van kruiden heus niet zo moeilijk is. Het kan gewoon in pot op je balkon, desnoods de vensterbank, en een zonnig plekje in je tuin. Veel ruimte heb je dus niet nodig, en groene vingers, die krijg je vanzelf als je haar tips opvolgt. Goudsbloem, basilicum, citroenverbena, munt, kaapse knoflook, bergamot, dille, dropplant, peterselie, koriander, dragon, bieslook, tijm, barbarakruid, salie en rozemarijn zijn de 17 kruiden die van zaad tot pan beschreven worden.

Hoe moet je ze zaaien? Van welke grond houden ze? Zijn ze geschikt voor pot? En naast de culinaire geschiedenis krijg je natuurlijk allerlei tips en suggesties om de kruiden te verwerken. Wist je bijvoorbeeld dat de Oude Romeinen goudsbloem gebruikten als goedkope vervanger voor saffraan? Of dat er meer dan 30 soorten peterselie zijn?

Per kruid volgen na de uitleg een aantal recepten. Limonade van dropplant, dillechips, champagnerisotto met goudsbloem, open ravioli met kruiden, ronde lasagne van pompoen en salie en bladerdeeghapjes met rozemarijn. Haar favoriete citroenverbena is ook de mijn favoriet en na jarenlang zoeken heb ik eindelijk een plant in mijn tuin staan. De blaadjes gebruikte ik vooral om thee van te zetten, maar vanavond eet ik dankzij Natascha Boudewijn pasta met een citroenverbena-roomsaus (en wat groenten).

Na puur koken met groenten uit eigen tuin, nu spelen met kruiden, weet ik al welk kookboek van Natascha volgend jaar op mijn verlanglijstje zal staan.

.

Het boek Greendelicious Kruiden van Natascha Boudewijn wordt uitgeven door Becht en kost € 18,95.
- Meer lekkere kookboeken vind je in de rubriek Kookboeken

———————————————————-

Lees ook:Kookboek Green Delicious
Lees ook:Koken met je eigen gekweekte kruiden of groente
Lees ook:Zelfgeoogst
Lees ook:Jekka’s complete kruidenboek
Lees ook:Denk groenten!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>