Kookboek Green Delicious

Als beetje foodie moet je tegenwoordig niet alleen je vrouwtje in de keuken staan, maar ook groene vingers hebben. Een supermarktkruidenplantje in je vensterbank volstaat tegenwoordig echt niet meer. Een ruime moestuin, met loslopende kipjes, dat is het ideaal.

En waar topkoks echt in de aarde moeten gaan wroeten om mee te doen, kan jij als thuiskok gewoon op de bank blijven zitten met een fijn moestuinkookboek. Zoals bijvoorbeeld met Natascha Boudewijns Green Delicious.

 

Na jarenlang groenten en kruiden in bakken op het balkon te hebben gekweekt, staat nu haar stadstuin vol eetbaar lekkers. En dankzij haar prachtige kookboek, waarvoor Natascha zelf alle foto’s maakte en alle recepten stylde, kunnen wij daarvan meegenieten.

Eten met de seizoenen
Het moestuinkookboek Green Delicious is ingedeeld in 4 hoofdstukken, naar de vier seizoenen. Geniet mee van de tuinbonen en bijzondere rode melde in de lente. Courgettebloemen en Oost-Indische kers in de zomer, wortel, bieten en cannelonibonen (in kroketten) in de herfst. En ja, zelfs in de winter kan je genieten uit de moestuin: pastinaak, aardperen en winterpostelein.

Moesbalkonieren?
Je zou door deze selectieve opsomming kunnen denken dat Green Delicious alleen geschikt is voor moestuinierders. Maar niets is minder waar. Natascha Boudewijn geeft juist veel tips voor de beginnende moestuinierder of moesbalkonierder. Alle kruiden en groenten kan je ook in een pot kweken, waardoor de bijzondere genoemde groenten voor iedereen beschikbaar worden. En de uitproberenswaardige recepten binnen bereik.

Vegetarisch
En zonder dat het met name genoemd wordt, heeft Natascha Boudewijn met Green Delicious een prachtig vegetarisch kookboek afgeleverd. Niet om het geitenwollensokkenimago dat bij sommigen nog hangt aan het moestuinieren nog eens extra te versterken, maar de groenten de hoofdrol te geven die ze verdienen.

Ik ga even naar zaden snuffelen op de door Natascha aanbevolen sites!  

boek: Green Delicious van Natascha Boudewijn [uitgeverij Becht, isbn: 9789023013600] – meer culiboeken vind je in de rubriek Kookboeken

Lees ook:Kookboek Greendelicious Kruiden
Lees ook:Koken uit de moestuin
Lees ook:Eten uit eigen tuin
Lees ook:Met mest en vork
Lees ook:Het grote Larousse moestuin receptenboek

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kookboek Green Delicious

  1. Gerd

    Een schitterend boek! Na jarenlang Indisch vegetarisch te hebben gegeten is dit een verademing!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>