Kinder(kook)boek De Wentelwens

Superleuk vind ik het, dat ik een heuse kinderboekenschrijfsters op mijn kookles heb. En nog leuker is het, dat Linda Vogelesang al twee kinderboeken over een kookschool heeft geschreven.

Ze gaan over Kookschool Appeltje-Eitje en die is van kok Trom. Trom heeft twee geheimen. Hij heet eigenlijk geen Trom, wat natuurlijk ook best een gekke naam is. En hij is verliefd op Liselore van de kinderboekenwinkel. Dat laatste kan hij niet goed geheim houden, zeker niet voor de kinderen die bij hem op kookles zitten.  

Eén van die kinderen is Sylvie. En zij is boos.
 

Ze is boos omdat haar vrienden en klasgenoten liever omgaan met haar grote broer. Haar broer heet Sep en mag voetballen bij een professionele club. En dat is natuurlijk heel interessant. Maar Sylvie voelt zichin de steek gelaten en doet een wens.

Maar ze schrikt heel erg als haar wens uit lijkt te komen. Zo had ze het toch niet bedoeld! Gelukkig is Trom in de buurt. Niet alleen heeft hij recepten voor droompoezen (dat lees je in het eerste kinderboek Kookschool Appeltje-Eitje), maar ook tegen wentelwensen. Als je een wentelwens doet, weet je niet precies wat er uit zal komen. En daar heb ik een recept tegen!

En hoe het verder gaat, dat lees je in De Wentelwens. Ook dit is een spannend en heerlijk kinderboek. Op naar de volgende Linda!

(Ik zal het ook eerlijk zeggen: ik ben stiekem heel benieuwd of ik ook een rol ga krijgen in de Kookschool Appeltje-Eitje… ;-)  

.

boek: De Wentelwens van Linda Vogelesang [uitgeverij Ploegsma, isbn: 9789021670805] – Meer kookboeken vind je in de rubriek Kookboeken

 

Lees ook:Kookschool Appeltje-Eitje
Lees ook:Ellemieke presenteert nieuw kookprogramma
Lees ook:Kinderboekenweek: Aan tafel!
Lees ook:Donald Duck kiest voor komkommer
Lees ook:Bakbijbel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>