Kookschool Appeltje-Eitje

Een tijdje geleden kreeg ik een bijzonder mailtje. Het ging ongeveer zo:

Hallo Edith,

Ik ben Linda en ik heb een kinderboek over een kookschool geschreven. De kookschool heet Appeltje-Eitje wordt gerund door Trom. Ja, dat is een beetje een vreemde naam, maar eigenlijk heet hij ook anders. Maar niemand mag dat weten.
In zijn kookschool komen iedere woensdagmiddag de kinderen van school. Jelmer is één van hen, en hij is verdrietig.


 Zijn poes Polle is dood en Jelmer kan er maar niet van slapen. Het lijkt namelijk wel of hij ‘s nachts bezoek krijgt van Polle. Als hij wakker wordt, ziet hij een kuiltje in zijn bed, precies op de plek waar Polle altijd sliep. De kookschoolkok Trom kan niet alleen goed koken, maar ook goed luisteren. En hij verzint voor Jelmer een recept om de droompoes te verdrijven. Hoe het verder gaat, dat vertel ik je niet. Maar je mag wel mijn kinderboek, dat Kookschool Appeltje-Eitje heet, van me lenen.

Want ik wilde je eigenlijk voor iets anders e-mailen. Ik schrijf wel over een kookschool, maar ik heb zelf nog nooit kookles gehad. Nouja, wel van mijn moeder, die is kooklerares. Maar dat is toch anders. Denk ik. Daarom wil ik je vragen: mag ik bij jou op cursus?

groetjes,
Linda

En natuurlijk zei ik ja! En nu zit Linda bij mij op kookles. En heb ik gehuild, gelachen, in spanning gezeten en boven het verhaal de gerechten geproefd van haar kinderboek Kookschool Appeltje-Eitje.

Sinds haar mailtje heeft ze niet stilgezeten en hard gewerkt aan haar tweede kinderboek over de kookschool! Dat heet De Wentelwens en daarover vertel ik je morgen.
.

boek: Kookschool Appeltje-Eitje van Linda Vogelesang [uitgeverij Ploegsma, isbn: 9789021669700] – Meer kookboeken vind je in de rubriek Kookboeken

Lees ook:Kinder(kook)boek De Wentelwens
Lees ook:Win kookboek Kookschool Stomen
Lees ook:De Zilveren Lepel Kookschool pasta, pizza en dolci
Lees ook:En de winnaar is …
Lees ook:Kookschool: De Italiaanse keuken

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Kookschool Appeltje-Eitje

  1. Pingback: Kinder(kook)boek De Wentelwens | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>