Veggiestan

Een vegetarische reis door het Midden-Oosten. Dat vind je in Veggiestan, een kookboek met een opvallende kaft. Geschreven door Sally Butcher. What’s in a name. Deze dame heeft samen met haar man een Perzische winkel (Persepolis) in Londen, een bron van inspiratie en informatie.  

Veggiestan is natuurlijk geen echt land. Maar een leuke naam voor een virtuele reis langs vegetarische gerechten van het Midden-Oosten. De tijd dat we groenten suf kookten is nu definitief voorbij. Dit kookboek laat zien dat er meer mee mogelijk is. Maar dat wisten jullie toch al? 
 

In Veggiestan doe je veel inspiratie op voor nog meer mogelijkheden met groenten. Maar nog meer is dit een leerzaam kookboek. Over de geschiedenis en herkomst van de gerechten, over hoe landen verschillen in het maken van vergelijkbare gerechten, over de ingrediënten, en dat alles in een heerlijk luchtige schrijfstijl.

Dat maakt het een fijn kookboek om uren lang in te bladeren en lezen. Vergeet niet op tijd de keuken in te duiken, anders eindig je de dag met een hoofd vol inspiratie en een lege maag!

Veggiestan heeft ook een eigen site.

.

boek: Veggiestan van Sally Butcher [uitgeverij Karakter, isbn: 9789045201146] – Meer culiboeken vind je in de rubriek kookboeken.

-

 

 

 

Lees ook:Kookboek Snackistan
Lees ook:Plenty
Lees ook:World Food Café: Snel en simpel
Lees ook:Ottolenghi – het kookboek
Lees ook:La vita è bella

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>