Chez Adriaan

Stapels kookboeken liggen er naast mijn bureau, wachtend tot ik jullie met ze kennis laat maken. Sommige liggen er al een paar maanden, andere hebben de eer dat ze niet eens op die stapel terecht komen. Ik sleep ze mee naar de bank om ze bij een kopje thee eens rustig door te bladeren, ze gaan mee naar de keuken waar ik me erdoor laat inspireren en ik blader ze voor het slapen gaan nog even in. Vaak allemaal in die eerste dagen nadat het kookboek op mijn deurmat plofte. Dat gebeurde ook met Chez Adriaan.

Het is nu eenmaal een heerlijk culi-lees-, kook- en ondanks het ontbreken van foto’s een bladerboek. Met een goede index om recepten terug te vinden! 
   
Chez Adriaan is de bundel culi-columns die Adriaan Jaeggi schreef voor De Volkskeuken, de kookrubriek in de Volkskrant. Uit alle mogelijke eetervaringen put hij om zijn recepten ‘jus’, ofwel een leuk verhaal, mee te geven. En daardoor wist hij een grote lezerschare aan zich te binden. Van makkelijke studentenkost en snelle doordeweekse happen tot leuke gerechten om je gasten voor te zetten. En die blijk je al even eenvoudig te maken. Deze uiensoep bijvoorbeeld, die eigenlijk in beide categorieën past. 

Waarschuwing!
Stop niet met lezen bij de inleiding van de recepten. Lees ook de recepten zelf, want ook die zijn soms prachtig uitgeschreven. Je krijgt er zin van om de keuken in te duiken. Dat is dan wel waarschuwing 2: lees Chez Adriaan dan maar niet als je in bed ligt. 

Heerlijk eetlezen, kortom!

.

Uit het boek: Chez Adriaan van Adriaan Jaeggi [uitgeverij: Nieuw Amsterdam, isbn: 9789046810866] – probeer dit recept als voorproefje

Meer culiboeken vind je in de rubriek Kookboeken.

-

Lees ook:Recept – uiensoep
Lees ook:Kookkaravaan
Lees ook:Receptkaarten om op te sturen + winactie
Lees ook:Mijn keukengeheimen
Lees ook:Bereid je voor op de komst van gezondere kant-en-klaar-ketens naar NL

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>