Bereid je voor op de komst van gezondere kant-en-klaar-ketens naar NL

gezonde snackZoals je weet ben ik geen voorstander van kant-en-klaar, of ik dat nu moet halen, laat brengen of met bakje en al in de magnetron moet stoppen. Maar dat zou wel eens kunnen veranderen. Onderzoekers van de Rabobank, EFMI Business School en het Foodservice Instituut verwachten dat buitenlandse ketens met gezonde producten hier hun slag zullen gaan slaan. De Nederlandse ondernemers laten blijkbaar hun kansen liggen, waarop buitenlandse ketens met gezonde concepten kunnen inspringen.

Afgelopen week meldde ik dat deze onderzoekers verwachten dat we met z'n allen meer en meer buitenshuis zullen gaan eten. Als dat betekent dat het aanbod lekkerder en gezonder wordt, zal ik dat ook vast vaker gaan doen. Want ik heb het me altijd al afgevraagd: waarom is het snack-gebeuren in het buitenland zoveel gezonder en lekkerder dan hier? Daar kun je smaakvolle biologische sapjes krijgen. En brood van puur natuurlijke ingrediënten belegd met lekkere groenten, gegrilld vlees of vis. En vergeet die fijne salades niet. Dat zou van mij hier ook wel mogen als tegenhanger van de minder gezonde en smakeloze happen die je hier op straat kunt eten.

bron en foto: Distrifood

Lees ook:Hoge bloeddruk? Insecten eten kan helpen
Lees ook:Vanmiddag nieuw tv-programma over koken: Puur Smaak
Lees ook:Leuke en handige Apps: Puur! Uit Eten
Lees ook:Wetenschapper bedreigd om bevindingen over biologische voeding
Lees ook:Onhandige kinderen meer kans op obesitas

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>