Kookboek Appeltaart

Appeltaart, het was als kind mijn favoriete taart. Maar dan alleen als ie zelfgemaakt was, anders hoefde ik ‘m echt niet. Ja, ik wist al vroeg wat lekker is ;-) . En nu kan ik mijn hart ophalen. Janneke Philippi schreef een  kookboek vol appeltaarten.

Natuurlijk begint het kookboek Appeltaart met de bekende Hollandse appeltaart. Maar daarna volgen er nog meer; 70 stuks, maar liefst!

 

Direct volgt een appelnotentaart en dan gaan we de grens over. Naar Frankrijk, Griekenland, Italië, de VS, overal hebben ze hun eigen variant. Na de appeltaarten is het de beurt aan de appelcakes, waaronder deze Spaanse appelcake met sherry, en desserts met appel. Ook in brood kunnen appels verwerkt worden en natuurlijk ook in klein gebak en koekjes. Als laatste staan er nog een paar appeltaarten in voor diegenen die willen afvallen of geen gluten verdragen. Zo kan niemand meer een appeltaart weerstaan.

Het kookboek Appeltaart is prachtig vormgegeven. Het begint met uitleg over appelrassen en tips bij het bakken. Iedere taart staat op de foto, en tussendoor vind je nog extra info over specerijen die bij appels passen, op smaak gemaakte room waarmee je de taarten kunt serveren en tips om kleine bladerdeeggebakjes te maken.

Prachtboek en precies op tijd: op dit moment vallen de rijpe appels van de Nederlandse bomen. [uitleg: in de herfst zijn appels rijp en in rest van het jaar eet je bewaarappels. Appels worden hiervoor in een zuurstofarme en koude (rond 1 graad Celsius) opslag bewaard.]

.

boek: Appeltaart van Janneke Philippi [Karakter uitgevers, isbn: 9789061129608] – probeer dit recept als voorproefje

Meer kookboeken vind je in de rubriek Kookboeken.

 

Lees ook:Recept Italiaanse appeltaart met pijnboompitten!
Lees ook:Recept Normandische appeltaart
Lees ook:Kookboek Weekendlunch
Lees ook:Recept Tarte Tatin
Lees ook:Een Mario Bros-kasteeltaart!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kookboek Appeltaart

  1. Herna

    Knap hoor,om een boek vol te krijgen met alleen appeltaart recepten.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>