Recept Italiaanse appeltaart met pijnboompitten!

Appeltaart, wie is er niet groot mee geworden? Zelf vind ik het één van de lekkerste taarten die er is, mits zelfgemaakt! Maar niet alleen in Nederland kennen we appeltaarten, ook in andere Europese landen worden ze met liefde gebakken. In het leuke boekje appeltaart van de Nederlandse dames Jasmin Schults & Anaïsa Bruchner worden de leukste en lekkerste appeltaarten gebundeld.

Natuurlijk ontbreken de Franse tarte tatin, de Duitse appelvlaai, een Amerikaanse pie en de Engelse kersttaartjes (die normaal gesproken met gehakt gemaakt worden) niet. Ook bakkerij Holtkamp uit Amsterdam geeft haar geheime recept voor appeltaart weg, evenals Anne Scheepmaker (culiniste NRC), de stichting Guadalupe, die kindertehuizen in Mexico ondersteunt en onbekende vriend(innn)en van Jasmin Schults & Anaïsa Bruchner. Ik werd wel nieuwsgierig naar de Italiaanse Torta della nonna con mele.

TORTA DELLA NONNA CON MELE
Grootmoeders appeltaart, met pijnboompitjes

Ingredienten:
Voor de bodem:
* 120 gram bloem
* 30 gram suiker
* 80 gram koude boter
* 1 eigeel
* evt 1 eetlepel koud water
Voor de vulling:
* 60 gram boter
* 60 gram vanillesuiker
* 1 ei
* 2 appels
* rasp van 1 citroen
* handje pijnboompitten

Bereidingswijze:
Maak de bodem door een kruimelig deeg te maken van bloem, suiker en koude boter.
Meng het eigeel erdoor en vorm er een samenhangend deeg van. Voeg evt iets koud water toe als het nog te droog blijft.
Laat het deeg ca 20 minuten in de koelkast rusten.
Rol het deeg uit en bekleed hiermee een ingevette taartvorm. Zet dit nog 15 minuten in de koelkast.
Verwarm dan de oven voor op 200 graden.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en rasp ze grof. Meng de geraspte appel met de citroenrasp en de pijnboompitten.
Smelt de boter en de suiker tot lauwwarm en haal van het vuur.
Klop het ei door het botersuikermengsel en meng dit door het appelmengsel.
Schep de vulling in de bodem en bak het een kwartier in de oven tot ze goudbruin ziet.
Draai dan de oven naar 180 graden en bak de taart nog eens 15 tot 20 minuten tot ie gaar is.
Serveer warm of koud.

Uit: Appeltaart -Jasmin Schults & Anaïsa BruchnerBecht Boeken – isbn 9789023012481

Koop dit boek bij BOL.com

——————————————————————————————————-

Lees ook:Recept Hartige taart met witlof, ham en kaas
Lees ook:Honey jumble cookies
Lees ook:Recept Tarte Tatin
Lees ook:Recept rabarber-walnotentaart
Lees ook:Recept Cheesecake met sinaasappel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>