Koken op wielen

Kan je kamperen leren? Als je het kookboek Koken op wielen leest, dan lijkt dat er wel op. Het kookboekje staat vol maakbare recepten en allerlei tips over kamperen. Van het lijstje met essentiële spullen tot lekkere en maakbare gerechten, van de beste stranden om te surfen tot  een korte uitleg over eten uit het wild en van gerechtjes voor na een avondje in de kroeg tot smoezen om je vakantie nog wat langer uit te stellen, alles staat er in.

Martin Dorey kampeert in een Volkswagenbusje en hij heeft er zelfs een eigen tv-programma over op de BBC. 
 

Het kookboek Koken op wielen is leuk ingedeeld. Het begint op vrijdagavond, het moment van vertrek, met het inpakken van de benodigde spullen en het maken van gerechten voor onderweg. Dan volgen nog de zaterdagochtend (het ontbijt), de zaterdagse lunch (zelf je ingrediënten uit de natuur halen), en barbecue van de zaterdagavond. Op zondagochtend doe je sportief om tijdens de lunch te ontspannen met familie en vrienden. En na de laatste lichte avondmaaltijd bereid je je voor op de terugreis op zondagavond. Leuk bedacht.

Het leuke aan Koken op wielen is, is dat veel informatie op de Nederlandse en Belgische lezer is ingericht. Het is dus niet alleen vertaald uit het engels, maar ook bewerkt. Het is echt een behoorlijk compleet kampeerboek, inclusief de discussie of je onderweg zwaait naar andere Volkswagenbusjes of niet.

Leuk! 

boek: Koken op wielen van Martin Dorey & Sarah Randell (uitgeverij Kosmos, isbn: 9789021550572) – probeer dit recept als voorproefje

Meer kookboeken vind je in de rubriek Kookboeken.

Lees ook:Zondag 18 november: Kikkerbillenfeest!
Lees ook:Eten en drinken in de Stijlkamers
Lees ook:Recept – Pasta met artisjok, tomaat en mozzarella
Lees ook:Een pure restaurant-App
Lees ook:50 Curries uit India

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>