Jamie’s reizen

Dat Jamie Oliver zich laat inspireren door de Italiaanse keuken, dat mag toch wel als bekend worden verondersteld. Maar na zijn uitstapje naar Amerika begon het te kriebelen. En de culinaire miljonair nam het budgetvliegtuig en reisde naar een paar hoofdsteden in (en bij) Europa. De inspiratie die hij daar opdeed verwerkte hij in zijn nieuwste kookboek: Jamie's reizen.

En zoals we van hem gewend zijn, het is weer een fijn bladerboek geworden.
 

De eerste reis gaat naar Spanje, waar hij een inmens grote paëlla maakt, met oefenstieren werkt en zich op de tapas stort. Ook Italië wordt met een bezoek vereert, en dan vooral Venetië, een stad waar hij naar eigen zeggen nog nooit geweest was. In Zweden leert hij de echte Zweedse gehaktballetjes kennen, en hun ingemaakte haring.
Marokko, en dan vooral Marrakesh, verbaast iedere bezoeker, en Jamie Oliver is daarop geen uitzondering. Weer gehaktballetjes, maar ook tajines (stoofschotels) en zoete lekkernijen. En die vind je ook in Griekenland, waar hij met imkers op pad gaat. En ook in Frankrijk weet hij aan de bekende gerechten zijn eigen draai te geven.
Handig zijn de laatste pagina’s van ieder hoofdstuk waarin de belangrijkste ingrediënten uit het land nog eens kort uitgelegd worden.

Zoals in al zijn kookboeken heeft Jamie Oliver ook een kleine boodschap voor je: verleg je grenzen en ga eens naar een ander land om nieuwe dingen te proeven. Natuurlijk maakt een Jamie Oliver meer mee dan als jij en ik een reisje maken. Dat zie je ook achterin Jamie's reizen, waar een flink scala aan mensen bedankt wordt voor hun steun bij het maken van dit nieuwe kookboek. Maar daarmee neemt hij ons veel werk uit handen, en kunnen we zelfs thuis genieten van het lekkers uit de genoemde landen.

boek: Jamie's reizen van Jamie Oliver (uitgeverij Kosmos, isbn: 9789021550008)  - probeer dit recept als voorproefje

Meer kookboeken vind je in de rubriek Kookboeken.

Lees ook:Tip cadeau voor Kerst: Computerkoken met Jamie Oliver
Lees ook:Jamie Oliver’s American Road Trip
Lees ook:Daar is Jamie weer
Lees ook:Weer een dochter voor Jamie Oliver
Lees ook:Recept – Jamie’s Marokkaanse gehaktballetjes

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Jamie’s reizen

  1. Pingback: Te gast bij Jamie | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>