Bakfeest!

Als ik muffins versier houd ik het meestal erg simpel. Ik smeer wat glazuur dat ik maak van poedersuiker en water over de muffins en doop ze dan in gekleurde spikkels. En ze zijn geheid de grote favoriet van kinderen. Maar het het kookboek Bakfeest! hoef ik het daar vanaf nu niet meer bij te laten.

In Bakfeest krijg je naast het basisrecept om muffins te bakken tal van tips om je muffins te versieren. Van zwart-gele bijtjes, tot knalrode aardbeien, je hoeft er je hand niet meer voor om te draaien.

Nouja, bij wijze van spreken dan. Want hoewel het allemaal erg duidelijk staat uitgelegd in Bakfeest zijn sommige voorbeelden erg bewerkelijk. Zeker als je ze voor een traktatie voor een grote schoolklas wilt maken. Maar gelukkig staan er ook voorbeelden in van hoe je met minder werk toch een leuk en vrolijke cupcake kunt versieren. Het visje en de groene kikker, nog steeds niet eenvoudig te maken, zijn leuke voorbeelden uit dit kookboek, maar het mooiste vind ik het spookje. En als je aan het einde van het jaar de cupcakes nog niet moe bent, dan kan je met Bakfeest ook het Sinterklaasfeest en Kerstmis met cupcakes versieren.

Het verschil tussen muffins en cupcakes?
Ik vroeg het me ook al af, wat is toch het verschil tussen muffins en cupcakes. In Bakfeest krijg ik een antwoord over wat het verschil in Amerika is. Muffins zijn de kleine cakejes, en cupcakes zijn versierde muffins. Dus eerst maak je muffins (zo bijvoorbeeld) en dan ga je ze versieren en mogen ze cupcakes heten.

boek: Bakfeest – Kitty de Wolf – Tirion – isnb: 9789021338699 – te koop bij Bruna
—————————–
Wil je nog meer leuke tips voor kookboeken? Klik dan links op de rubriek Kookboeken. Bij de meeste kookboeken kan je doorklikken naar een recept eruit. Meer recepten staan in de rubriek Recepten.

Lees ook:Zelf taarten, cupcakes en koekjes versieren
Lees ook:Van chocoladeglazuur tot roze fondant
Lees ook:Cake pops
Lees ook:Kookboeken Taart versieren
Lees ook:De magie van taart

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>