Kookboeken Taart versieren

Ongeveer tegelijkertijd vielen twee boeken over het versieren van taarten in de brievenbus. Aan de ene, Taart om blij van te worden van Petra Achtien ging deze workshop vooraf, de andere is van de Koekjesfee en staat vol Feestelijke taarten, cupcakes en koekjes.

Beide boeken hebben een andere, lichtere en vooral beter eetbare aanpak dan je meestal in de uit het Engels vertaalde boeken ziet. Het eerste boek komt dan ook uit Nederland en het tweede uit Belgie.

Eigenwijze winkeltjes
Petra Achtien starttte ooit met een klein cafetje in Utrecht waar je koffie met heerlijke taart kunt eten. Nu kan je er leren taat versieren of allerlei benodigdheden daarvoor in haar winkel aanschaffen. Karen de koekjesfee is al evenlang actief in Hasselt en net zo ervaren in het decoreren van taarten, cupcakes en dergelijke. Beide boeken laten op eigen wijze zien hoe je de basistaarten, cupcakes of koekjes bakt, waarna ze tal van prachtige voorbeelden geven om na te maken.

Recepten en tips
De Koekjesfee gaat daarin wat verder dan Petra met haar blije taarten, want zij geeft van elk voorbeeld een uitgebreid werkplan en veel tips. Ook staan er in Feestelijke taarten, cupcakes en koekjes veel meer recepten om verschillende basistaarten, -koekjes en -cupcakes te bakken. Petra Achtien laat daarentegen in Taart om blij van te worden 1x duidelijk in foto’s zien hoe je iets aanpakt, waarna inspirerende foto’s volgen.

Fel of zacht
Twee dames met een zelfde passie: mooie en lekkere taarten maken. Maar allebei doen ze dat op geheel eigen wijze. Petra Achtien houdt van felle kleuren en een bont geheel, en zo ziet haar winkeltje er ook uit. De koekjesfee houdt het iets ingetogener met zachte kleuren, precies zo als zij op haar beurt haar winkel heeft ingericht. En deze verschillen komen ook terug in lettertype en opmaak van de boeken. Wat niet verschilt tussen de boeken is het recept voor de cupcakes. Ik heb ze vergeleken en beide gebruiken precies hetzelfde ingredientenlijstje. Maar omschrijven de bereidingswijze dan wel weer op hun eigen manier.

Blije boeken
Welk boek ook het beste bij je past, beide maken je blij en je kunt er volop inspiratie uit halen voor een nieuwe hobby: taarten versieren! En dan mag je mij uitnodigen om ze te komen bewonderen en proeven .

Petra Achtien – Taart om blij van te worden – Fontaine – isbn 9789059562905
De koekjesfee – Feestelijke taarten, cupcakes en koekjes – Standaard – isbn 9789002232725
, zie ook de website met het actieve forum

Lees ook:Workshop Taarten versieren
Lees ook:Zelf taarten, cupcakes en koekjes versieren
Lees ook:De magie van taart
Lees ook:Van chocoladeglazuur tot roze fondant
Lees ook:Bakken met kinderen

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Kookboeken Taart versieren

  1. Pingback: Recept koekjes bakken met kinderen | Koken

  2. Pingback: De magie van taart | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>