Sonnie de weggelopen roti-pannenkoek

Sonnie, de weggelopen roti-pannenkoekBen jij ook zo dol op pannenkoeken? Dan is dit boekje misschien iets voor jou: Sonnie, de weggelopen roti-pannenkoek. In dit boek maak je kennis met Sonnie die op avontuur gaat. Hij maakt daarbij allerlei vrienden onder de dieren, maar hij leert ook heel veel verschillende pannenkoeken van over de hele wereld kennen. Die zijn allemaal op weg naar een grote pannenkoekenwedstrijd.

De pannenkoekenwedstrijd
Alle pannenkoeken die Sonnie ontmoet zijn op weg naar een pannenkoekenwedstrijd. Deze is ooit ontstaan toen een vrouw veel eieren en melk overhad en daarvan een flinke stapel pannenkoeken bakte. Omdat ze in haar werk opgeschrikt werd door de kerkklokken die begonnen luiden, rende ze met de pan in haar hand naar de kerk toe. Onderweg gooide ze de pannenkoek wel drie keer om in de pan. En de mensen die dat zagen moesten lachen en besloten om ieder jaar een pannenkoeken-ren-wedstrijd te organiseren. Sonnie heeft er dikke pret en je begrijpt misschien wel waarom: het is net een pannenkoekenachtbaan, om zo omgegooid te worden in de pan.

Recepten van pannenkoeken van over de hele wereld
Het verhaal van Sonnie, de weggelopen roti-pannenkoek is maar 1 deel van het boek. Als je het boek omdraait, heb je ineens een receptenboek in je handen. Daarmee kan je zelf een Sonnie, een roti-pannenkoek, maken (p15), maar ook Galette, het Franse gevulde pannenkoekje uit het verhaal (p36), of Crespelle, het Italiaanse zoute flensje (p82), Fateer, de stoere Egyptische pannenkoek van speltmeel (p34), of Okonomiyaki de hartige Japanse pannenkoek (p45).

Pannenkoeken, flensjes, poffertjes en nog veel meer
Uit 40 landen kan je 70 verschillende recepten maken. Niet alleen de Nederlandse pannenkoek, maar ook de Mexicaanse tortilla, de Russische blini, en allerlei andere platte koeken waar je misschien nog nooit van gehoord hebt. Het leuke is de pannenkoeken niet allemaal van gewone tarwebloem worden gemaakt, zoals wij in Nederland doen, maar ook speltmeel, rijstmeel, boekweitmeel en maïsmeel worden gebruikt. Sommige pannenkoeken eet je zoals onze pannenkoek, maar in andere landen worden ze soms gevuld of met een saus gegeten.

Pannenkoekensoep, -ijs of taart
Je hebt het misschien wel eens gedaan: een paar pannenkoeken op elkaar gelegd tot een heuse taart. In het boek staan nog een paar leuke ideeen voor pannenkoekentaarten. Of ga zelf op avontuur en maak eens een pannenkoekensoep. En toe dan een ijsje van pannenkoek. Dat zal iedereen verrassen! Of ga lekker dopen met pannenkoeken in een fundue. Dat is leuk voor een verjaardagsfeestje!

Diana Dubois verwerkte een oud Surinaams verhaal over Sonnie van Meine Fillerup tot deze nieuwe versie, waarin Sonnie helemaal naar Nederland reist. Diane van Dijk zorgde voor de leuke illustraties.

Sonnie, de weggelopen roti-pannenkoekSonnie en de weggelopen pannenkoek – Diana Dubois & Daine van Dijk – uitgeverij Dubois - isbn: 9789075812039 – op de website van de uitgeverij staat hier een recept voor Dutch Baby (poffer) uit Amerika. Of wordt lid van Sonnie’s depannenkoeken.hyves.nl.

Koop dit boek via BOL.COM

Lees ook:Recept pannenkoeken
Lees ook:Nationale Pannenkoekendag
Lees ook:Pannenkoeken made easy WINNEN
Lees ook:De pannenkoeken van Jan
Lees ook:Barack Obama wordt ‘geëerd’ met voedsel

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Sonnie de weggelopen roti-pannenkoek

  1. Pingback: Recept pannenkoeken | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>