Pannenkoeken made easy WINNEN

Natuurlijk ben ik als rechtgeaarde foodie ook een pannenkoekensnob. Kant en klaar? Tsss. Die bak je toch zelf?! En dan meng ik er meestal ook gepureerde pompoen of geraspte courgette door, om het groentequotum in mijn huishouden wat op te krikken.

Nieuwsgierig

Maar onlangs op de Culiperslunch, waar tal van producten voor foodbloggers en -schrijvers werden gepresenteerd, kreeg ik een pak pannenkoeken van JAN Pannenkoek mee naar huis. Het belandde in mijn koelkast, want ik was toch wel nieuwsgierig. En toen ik vorige week na een vermoeiende en intensieve dag thuis kwam, te moe om zelf te koken en met flinke haast, keek dat pak me vriendelijk aan.

Opwarmen

Opwarmen was simpel, even in de koekenpan zonder boter (maar met kan ook). De tweede ronde ging in de magnetron, want de pannenkoeken – ‘met stroop mam!’ , ‘nee, met suiker!’ – waren wel heel snel op. Bordje ernaast met stukjes banaan en appel voor de vitaminen, en ik kon even achterover leunen met een glaasje wijn terwijl er gegeten werd.

Onderzoek

Groot succes dus, die pannenkoeken van JAN Pannenkoek. Natuurlijk wilde ik ze zelf ook proeven en heb ik daarna nog een pak gehaald in de supermarkt voor zorgvuldig, foodie-verantwoord onderzoek. En ze mogen blijven. Mijn eigen pannenkoeken zijn gewoon anders, maar deze zijn ook erg lekker en superhandig om in huis te hebben. Naast de stroop en suikerroutine, zie ik mezelf ze ook wel vullen met een restje chili con carne of pastasaus voor een hartige pannenkoek.

Poffertjes

De poffertjes van JAN Pannenkoek hebben we inmiddels ook geprobeerd – en ook die mogen blijven. Het is eeuwen geleden dat ik zelf poffertjes heb gebakken, maar ik herinner me dat het een aardige klus was. Toch raakte in geïnspireerd en  heb ik op de vrijmarkt op Koningsdag een poffertjespan gescoord en ik ga weer aan de slag binnenkort. Jullie horen ervan.

WINNEN

Wil je de pannenkoeken en poffertjes van JAN pannenkoek nu ook zelf proberen? Dan bof je, want op onze FaceBook-pagina geven we deze week een verrassingspakket van Jan Pannenkoek weg!

Lees ook:Recept pannenkoeken
Lees ook:De pannenkoeken van Jan
Lees ook:Woensdag winactie: Jan picknicktafel
Lees ook:Sonnie de weggelopen roti-pannenkoek
Lees ook:Recept Pannenkoeken met geglaceerd zomerfruit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>