Nationale Pannenkoekendag

Ik had er nog niet van gehoord, maar in Nederland hebben we sinds een paar jaar ook een Nationale Pannenkoekendag. Wat een feest!

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Engeland, Ierland en Australië wordt deze in Nederland niet op Aswoensdag gehouden, maar (dit jaar) op 3 april. In deze landen werden op Aswoensdag, de start van de Christelijke vastenperiode tot aan Pasen, alle eieren opgemaakt omdat deze niet mochten worden gegeten tijdens het vasten. En dan zijn pannenkoeken natuurlijk ieders favoriet!

In Nederland wordt de Nationale Pannenkoekendag samen met Tefal georganiseerd. In navolging van vorig jaar wordt ook nu een Tefaltje Dekje Actie (ja, dat heb ik goed geschreven) voor scholen georganiseerd. Dat betekent dat je met je school lekker veel pannenkoeken gaat bakken en deze samen met oudere mensen die in een verzorgingshuis wonen op gaat eten. Gezellig!

Maar je kan natuurlijk ook zelf op die dag pannenkoeken bakken en deze uitdelen aan buren, vriendjes en vriendinnetjes. Probeer dit recept voor pannenkoeken eens, of laat je inspireren door het boekje Sonnie de weggelopen roti-pannenkoek voor veel meer lekkere pannenkoekenrecepten vanuit de hele wereld.

Koop dit boek via BOL.COM

Lees ook:Nationale pannenkoekendag 2011
Lees ook:Vette Dinsdag
Lees ook:Nationale kookstudioweek 2009
Lees ook:Nationale kookstudioweek 2008
Lees ook:De pannenkoeken van Jan

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nationale Pannenkoekendag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>