Lekker genieten van een boergondisch feestmaal

boergondisch feestmaalVan 22 tot en met 28 september is het weer Week van de Smaak. Rondom deze week kan je op een aantal boerderijen genieten van het eten dat daar bereid wordt. "Proef de aandacht" is het thema waarmee lekker eten van dichtbij door deze boerderijen zal worden gepromoot. Hiervoor wordt een mobiele kookstudio ingezet en als het even meezit eet je tussen de koeien in de stal, ..

.. of in de wei. Chefkok Olivier van der Staal van Green Taste Catering verzorgt het eten, terwijl de boer of boerin een rondleiding over het erf en de boerderij zal verzorgen.  
Het menu staat al vast en zal bestaan uit een pompoensoepje vooraf, en een Limburgse stoofschotel “Zoervleisch” met een gratin van aardappel en knolselderij en geroosterde groenten als hoofdgerecht. Met een appeltaart zal het diner worden afgesloten.
Meer info over de meewerkende boerderijen, de data en hoe je je kunt aanmelden, vind je hier.

Wat is Week van de Smaak?
"Week van de Smaak is een nationaal evenement met honderden grote en kleine lokale activiteiten waarin “smaak” centraal staat, en waarin ambachtelijke streekproducten, seizoensproducten en biologische voeding de hoofdrol spelen." aldus de eigen website. En de meeste activiteiten zullen in de week van 22 tot en met 28 september plaatsvinden. De Week van de Smaak zal eindigen met het evenement Kunsthal Kookt, dat je zeker niet mag missen (lees hier maar wat ik er twee jaar geleden beleefde).

Lees ook:De Week van de Smaak is begonnen!
Lees ook:Week van de Smaak
Lees ook:Dit weekend: Kunsthal KOOKT 2008
Lees ook:Oproep: Help Pierre Wind met koken!
Lees ook:Kunsthal kookt wederom in 2008

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>