Spaghetti-les voor Italiaanse kinderen (filmpje)

spaghettivorkSchokkend nieuws: Italiaanse kinderen zouden te lui zijn om nog op de juiste manier spaghetti te leren eten. Italiaanse ouders hebben geen zin in gedoe aan tafel en zetten hun bambino's dan maar liever korte pasta's als maccheroni en fusilli voor. Met name ouders van in de veertig met een enig kind zouden hieraan vaker toegeven. Een oplossing zou deze elektrische spaghettivork van het plaatje kunnen zijn, of het spaghettibord waarover ik eerder deze week berichtte.
Maar eigenlijk is het zo moeilijk niet om de techniek van het eten van spaghetti onder de knie te krijgen. Gewoon een kwestie van oefenen.

Hoe eet je spaghetti? In Nederland doen we dat meestal met een vork in de rechterhand en een lepel in de linkerhand. Met de vork breng je de spaghetti tegen de lepel en dan draai je net zolang met je vork tot de spaghetti zich hierom heeft gewikkeld. De lepel dient dan als tegenwicht. Italianen zullen echter nooit een lepel gebruiken, maar draaien hun spaghetti tegen het bord om de vork. 
Dit was de theorie, dus hier een filmpje waarin het nog even kort in de praktijk wordt gebracht.  

bron: AGD, plaatje elektrische spaghettidraaier: techzine

Lees ook:Staand spaghetti eten
Lees ook:Eten met je handen mag!
Lees ook:Recept Jonnie Boer: Spaghetti met paling en kaas
Lees ook:Eet het goede voorbeeld (filmpje)
Lees ook:Culinaire doodzondes… volgens de Italianen

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Spaghetti-les voor Italiaanse kinderen (filmpje)

  1. Pingback: | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>