Italianen ergeren zich enorm aan hoe toeristen en buitenlanders met hun Italiaanse eten omgaan. Het Voedingsinstituut van Parma heeft daarom een lijst met 10 Italiaanse eetregels opgesteld. Het instituut wil de rol van de Italiaanse kookkunst bevestigen en het regionale culinaire erfgoed beschermen tegen imitaties. Ook Gennaro Contaldo, de mentor van chefkok Jamie Oliver, heeft naar aanleiding van de lijst zijn ongenoegen over het geknoei van niet-Italianen geuit.
Dit zijn ze dan:
Doe geen olijfolie in de pan voordat de pasta gekookt is – heiligschennis
Bestel geen risotto of pasta als bijgerecht – heiligschennis
Drink geen cappuccino na het eten – grootste ergernis. Cappuccino is een ontbijtdrank, de rest van de dag, en na het eten neemt men espresso
Doe geen ketchup op de pasta – culinaire doodzonde
Kip in de pasta is niet Italiaans – niemand in Italië zou dat serveren. Het enige gerecht waarbij Italianen kip en pasta combineren is in kippenbouillon
Denk niet dat spaghetti Bolognese uit Bologna komt – het wordt in Italië nooit geserveerd en bovendien behoor je het met tagliatella te eten
Caesar Salad is niet Italiaans – de ontdekker Caesar Cardini is Italiaans, het gerecht niet. Dat lees je hier
Gebruik geen rood-wit geblokte tafelkleden – die zie je alleen maar in het buitenland en is helemaal niet Italiaans
Lees ook:Pastaweek op koken.blog
Lees ook:Italia al Dente
Lees ook:Het grote Italiaanse kookboek
Lees ook:Nigellissima – Nigella Lawson doet de Italiaanse keuken lekker en snel
Lees ook:Soorten pasta