Diner Parmentier

Een wat? Een diner parmentier. Parmentier was apotheker en scheikundige die er eigenhandig voor zorgde dat we massaal aan de aardappel zijn gegaan. Er is zelfs een gerecht naar hem vernoemd (zie hieronder). En nu wordt er ook een heel diner in zijn geest georganiseerd.

Op woensdag 3 oktober wordt, in de week van de smaak, een heel diner aan de aardappel gewijd. In vier gangen wordt de pieper geëerd, en de Utrechtse Held van de Smaak Edith Lammerts van Bueren zal van alles vertellen over de veredeling van aardappelen.
 

Meer over Antoine Parmentier
Deze Franse apotheker ontdekte tijdens zijn krijgsgevangenschap hoe groot de voedingswaarde van de aardappel was. De knol die als minderwaardig voer voor de armen en het vee werd gezien, maakte hij eigenhandig hip. Door een diner samen te stellen uit uitsluitend aardappelgerechten, toen er een belangrijke Amerikaanse gast op bezoek kwam. Het armeluisvoer kreeg in één klap culinair aanzien.

Meer over het diner Parmentier in Amersfoort
Op woensdag 3 oktober koken de leerlingen van Leerhotel het Klooster in Amerfoort alle vier de gangen. Ze hebben het menu zelf samengesteld, zullen het zelf koken en serveren. De gerechten van dit Groot Aardappeldiner zullen worden aangevuld met zuivel uit de regio van de stad. Ook zullen de leerlingen zelf komen vertellen wat ze gemaakt hebben.

Leuk om bij te zijn!

Diner Parmentier, woe 3 oktober 2012, Amersfoort.
Meer info op http://www.dinerparmentier.nl/

-

Lees ook:Een diner vol onkruid
Lees ook:Culinaire Agenda
Lees ook:Dining with the stars 2010
Lees ook:De Pastinaeck wint Mijn tent is top
Lees ook:Week van de Smaak

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>