Geef een cadeau dat groeit!

Wat moet je geven aan iemand die alles al heeft? Geef hem of haar dan eens een goed gevoel en koop een product voor een ander. He? Hoe ik dat bedoel? 

 

Nou, gewoon. Door diegene alleen maar een bon te geven waarop staat dat in jouw naam iemand anders iets krijgt. Bij Oxfam Novib kan je geiten, kippen, koeien, schapen en hele groententuinen geven aan mensen in nood. Of je geeft ze zaden, een training of heel eenvoudig beltegoed.

Een cadeau dat groeit
Oxfam Novib noemt dit cadeaus die groeien. De ontvangers kunnen hiermee hun leven een stukje beter maken. Ze krijgen melk van de koe, wol van het schaap of groenten om te verkopen uit de eigen tuin. Bij elk van de producten op de website van Oxfam Novib staat uitgelegd wie je cadeau zullen ontvangen en waarom het hen een stapje verder helpt.

Een mooi idee, nietwaar?

Dit bericht is onderdeel van een serie van berichten over de (web)winkels van goede doelen. Daar waar ik raakvlakken zie met koken, laat ik je weten wat de leukste of meest bijzondere producten zijn. Bij Amnesty spotte ik deze tas van oude rijstzakken.

——————————————————————————————————-

Lees ook:geef een groententuin kado
Lees ook:Vivavalentijn! Choc-erend valentijnscadeau
Lees ook:(H)eerlijk eten tijdens Fair Trade Week
Lees ook:Wat te koken en hoe ‘t te koken?
Lees ook:Culinaire cadeautjes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>